Компанија „АутосТоп“ намерава да отвори још једну фабрику у Лесковцу

Двери: Уместо Градског трга никао је лесковачки Скадар на Бојани
09.06.2021.
Само 1 особа инфицирана вирусом корона
10.06.2021.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић састао се у свом кабинету са власником грчке компаније „АутосТоп“ Панајотисом Пицикосом и менаџерима ове фирме у Лесковцу Лазаром Стојковићем и Игором Рајковићем.

Повод састанка су планови грчког инвеститора да на парцели преко пута постојећег погона отвори нову фабрику чија делатност ће се разликовати од постојеће. Ради се о иновативној производњи монтажних постројења за пречишћавање отпадних вода које ће се извозити на америчко,европско и афричко тржиште.

Компанија „АутосТоп“ поред огранка у Ирској, Великој Британији и Грчкој,у нашем граду има погон са око 900 упошљеника. Производњом патосница бави се од 2013. године. Тада је ова фабрика запошљавала 51 радника и преданим радом „АутосТоп“ је постао један од водећих инвеститора у Лесковцу.

Успех грчке компаније и висок степен одговорности према граду у којем послује, али и својим запосленима се огледа и у чињеници да је „АутосТоп“ прва компанија која у склопу просторија отворила вртић за децу својих радника. Градоначелник је на састанку похвалио овај потез грчког инвеститора која захтева додатна улагања и организацију уз констатацију да би и остале фирме требало да се угледају на „АутосТоп“. Он се уједно захвалио Пицикосу на донацијама у виду светлећих реклама које су постављене у центру града и сада представљају препознатљиве симболе града на Ветерници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос