Реконструкција Југ Богданове улице и улице Милоша Обилића

Корона потврђена код 6 особа
08.06.2021.
Етно кућа у Петровцу биће спој традиције, иновације и аутентичности
08.06.2021.
Корона потврђена код 6 особа
08.06.2021.
Етно кућа у Петровцу биће спој традиције, иновације и аутентичности
08.06.2021.

Град Лесковац је за обнову улице Милоша Обилића из свог буџета издвојио суму у износу од 5,3 милиона динара, док је за реконструкцију Југ Богданове определио средства у висини од 9 милиона.

„Лесковац улаже максималан труд да радници и асфалт стигну до сваког насељеног места. Радови се тренутно изводе на улицама које по габариту отприлике припадају средњем нивоу, али су веома прометне и повезују широки простор града са једним од највећих насеља –Хисаром. Реч је о улицама Милоша Обилића и Југ Богданова, чији је коловоз био у веома лошем стању. На првој се радови изводе већ петнаестак дана и биће асфалтирана у дужини од 190 метара, док на другој деоници радови почињу данас, а траса реконструкције је дуга 280 метара. Становници Лесковца би требало да за 2 месеца добију скоро 500 метара реконструисаних улица укупним улагањем од 14,3 милиона динара. Наставићемо са улагањем у ову област јер је равоз путне инфраструктуре једна велика карика у ланцу постизања успеха, све у циљу развоја нашег рада. Добри путеви значајни су за привредни и економски раст и развој нашег града, па самим тим имају веома битну улогу у општем развоју једне друштвене заједнице“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је овом приликом додао да је у путну инфраструктуру од 2013. године уложено милијарду и 800 милиона дирана, јер су путеви нашег града веома сложен систем и њихово одржавање и ангажовање захтева велико улагање.

„Данас су почели радови у улици Југ Богдановој, овде је извођач радова 'АМБ градања' из Мрамора и предузетничка радња 'Александар Стојановић' из Ниша. Надамо се да ће радови бити завршени у року, односно за 45 дана. Тренутно имамо измену режима саобраћаја, тако да молим свеучениске у саобраћају да се придржавају сигнализације која је постављена у складу са пројектом. Што се тиче улице Милоша Обилића први слој асфалта ће бити урађен до краја недеље, а радови теку планираном динамиком“, рекао је Новица Николић, дикректор ЈП „Урбанизам и изградња“.

Николић је напоменуо да је тренутно затворена Светоилијска улица до прве раскрснице, а како радови буду текли, тако ће се затварати и остатак саобраћајнице.