Ново возило за ЈКП „Грделица“ и нови камион за компанију ПВВ

Дневни боравак „Дуга“ прославио 15. рођендан
07.06.2021.
Сениорска екипа на Београдском маратону освојила златну медаљу
07.06.2021.
Дневни боравак „Дуга“ прославио 15. рођендан
07.06.2021.
Сениорска екипа на Београдском маратону освојила златну медаљу
07.06.2021.

ЈКП „Грделица“ добило је ново возило у вредности од 3,6 милиона динара, док је компанија ПВВ набавила нови камион за сакупљање смећа са 140 хиљада евра.

„Јавно комунално предузеће 'Грделица' добило је ново возило, које ће се користити за чишћење јаркова и санирање проблема на канализационој и водоводној мрежи, у питању је мини утоваривач који вреди 3,6 милиона динара. Такође и компанија ПВВ има ново возило – камион који се користи за сакупљање смећа и његова вредност је 140 хиљада евра“, рекла је АндреаТошић, помоћница градоначелника Лесковца.

Она је додала да је у последних неколико година за обнову механизације и модернизацију возног парка ЈКП „Водовод“, „Комуналац“ и „Грделица“ укупно издовјено 211,7 милиона динара.

„ЈКП 'Грделица' успева да успешно изврши све задатке, као и компанија ПВВ, која има важну улогу у одржавању хигијене у граду. Ово предузеће у сарадњи са ЈКП 'Комуналац', Комуналном милицијоми Одељењем за заштиту животне средине, сваког викенда учествује у акцијама чишћења захваљујући којима је до сада уређено преко 500 локација са кјих је уклоњено преко 5 500 тона отпада. Ове акције се спроводе од 2013. године на иницијативу градоначелника Лесковца Горана Цветановића“, истакла је Тошићева.

Директор ЈКП „Грделица“ Зоран Јовић је рекао да је ово девето возило по реду које је стигло у њихово предузеће и да је до сада за набавку возила из буџета града Лесковца издвојено 78,5 милиона динара.

„Нова машина ће нам значајно олакшати досадашњи ради“, рекао је Јовић.

Нагласио је да је њихово предузеће у 2021. годину ушло без заосталих зарада и да ће се трудити да у наредном периоду радници буду још задовољнији.

„Носивост возила је 18 кубика, ради се о савременом возилу италијанске марке 'Ивекова шасија' са надградњом и мотором еуро 6 са најмањом емисијом штетних гасова. У циљу побољшања квалитета наше услуге опремљено је за сакупљање и канти и контејнера, што практично значи да у том возилу стаје 80 контејнера од 1,1 кубика запремине“, изјавио је Србољуб Нисић, директор компаније ПВВ.