Дневни боравак „Дуга“ прославио 15. рођендан

Од 68 тестираних особа 4 су позитивне
07.06.2021.
Ново возило за ЈКП „Грделица“ и нови камион за компанију ПВВ
07.06.2021.
Од 68 тестираних особа 4 су позитивне
07.06.2021.
Ново возило за ЈКП „Грделица“ и нови камион за компанију ПВВ
07.06.2021.

Данас се у просторијама дневног боравка „Дуга“ обележио 15. рођендан постојања ове институције. Уз песму, смех и добру атмосферу, корисници овог удружења су дували свећице.

„Дуга је место у којем се радујемо сваком успеху,када мала Анђела
научи да сама устане са столице и отвори врата, када наша Јана освоји прво место на рецитаторском конкурсу Србије. Дуга је место на коме се дели срећа, онда када наш друг Горан прослави свој 40. рођендан или онда када мали Вук и мала Рада положе одличним успехом на крају школске године. Дуга је место где нису важне разлике, нарочито што се тиче старости, порекла и социјалног статуса. Дуга је место где се воли и управо та љубав, брига према другоме, подршка и солидарност су оно што све нас свих ових година мотивише и инспирише на иновације, оригиналност и стварање. Зато хвала свима који омогућавају да једно овакво место постоји у Лесковцу“, рекла је Александра Јовановић, секретар Удружења и координатор дневног боравка.
Свечаности приређеној овим поводом присуствовали су представници МНРО удружења, корисници „Дуге“, представници локалне самоуправе и запослени у Удружењу.

„Свих ових година се трудимо да уз велику помоћ ресорног министарства олакшамо рад ове установе, а корисницима и запосленима створимо што боље услове. Лесковац је постао добар пример праксе у области пружања услуга социјалне заштите у Републици Србији, који би требало да следе и остали градови. У то смо се недавно уверили приликом потписивања уговора о додели наменских трансфера када је Лесковцу припало 17 милиона динара, а градоначелнику Цветановићу припала је част да се у име 50 локалних самоуправа обрати скупу и министарки Кисић Тепавчевић“, рекла је заменица градоначелника Лидија Димитријевић.

Она је овом приликом истакла да је 2006. године, када је градоначелник Цветановић обављао функцију председника Скупштине општине Лесковац, свестан важности једне такве установе, дао овом удружењу на коришћење просторије у којима се данас налазе.

Ана, Анђа, Јана, Горан, Снежана, Јована, Рада и Јана, корисници дневног боравка, присутнима су казивали стихове наших познатих песника. Такође, поводом годишњице „Дуге“ организована је изложба фотографија у оквиру које је представљен рад дневног боравка. На крају ове свечаности уручене су захвалнице онима који су током 15 година пружали несебичну и сталну помоћ при раду.