Удружење родитеља „Рингераја“ организовало излет у природи

Корона регистрована код 2 незапослена лица
05.06.2021.
Од 14. јуна прегледи на мобилном мамографу у Лесковцу
05.06.2021.
Корона регистрована код 2 незапослена лица
05.06.2021.
Од 14. јуна прегледи на мобилном мамографу у Лесковцу
05.06.2021.

Лесковац реализује пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ који финансира Међународна банка за обнову и развој (ИБРД) – Светска банка, по Уговору о гранту закљученом између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Лесковца. Партнери града на реализацији овог пројекта су Предшколса установа „Вукица Митровић“, Центар за социјални рад Лесковац и Удружење родитеља „Рингераја“.

Данас је Удружење родитеља „Рингераја“ организовало излет у оквиру пројекта за децу и родитеље предшколских група од 3 до 5,5 година, уз обилазак Хидроелектране „Вучје“, најстарије у Србији и цркве Светог Јована, као и заједничке игре у вртићу у Вучју. У овој активности учестововало је 60 деце и 60 очева.

„Укупна вредност пројекта 'Инклузивно предшколско васпитање и образовање' је 4,5 милиона и обухвата опремање простора, организовање радионица, излете, израду промо материја, а период реализације је 2019-2022. До сада су опремљени простори у Турековцу и Брестовцу, где је тренутно укључено 58 деце из осетљивих група, око 160 родитеља је било укључено у радионице које су биле усмерене на развој компетенција за успешно очинство у савременим условима. На овај начин су унапређене могућности за учење и развој деце из руралних средина, деце из ромске заједнице и деце са потребом за додатном подршком. Бенефити овог пројекта су велики како за локалну самоуправу, предшколску установу, тако и за децу и родитеље који су директно укључени у сам програм и његову реализацију", рекла је Бранкица Стаменковић, члан Градског већа.

Испред Удружења родитеља „Рингераја“ говорио је Небојша Стојановић који је истакао да је излет на Кукавици веома значајан и да је спроведен као активност где сензибилисани и укључени очеви заједно са децом учествују у спортским активностима.