Проценат изведених радова на Градском тргу износи 37%

Преминуле 2 особе у Ковид болници
04.06.2021.
Корона регистрована код 2 незапослена лица
05.06.2021.
Преминуле 2 особе у Ковид болници
04.06.2021.
Корона регистрована код 2 незапослена лица
05.06.2021.

Пошто град Лесковац и предузеће које врши надзор над радовима на изградњи Градског трга у Лесковцу нису задовољни динамиком извођења радова, они желе да обавесте да поменуто предузеће није пасивно и да у комуникацији са извођачем константно наглашава проблем са кашњењем.

Сопштење које је упућено медијима, преносимо у целости:

„Радови на изградњи трга у Лесковцу, према Уговору о извођењу радова бр. 2496/19- III-12 од 16.10.2019. године (заведен код Наручиоца) и бр. UG-168 од 21.10.2019. године (заведен код Извођача радова) почели су 12.11.2019. године. Рок завршетка радова је 360 календарских дана.

Проценат изведених радова до дана 01.06.2021.године, након годину и по дана, износи око 37%.

Радови на изградњи трга се одвијају неуједначеном динамиком где се смењују периоди без икаквог финансијског улагања у материјал и опрему, те стога и никакве активности на градилишту са тек понеким радником који покушава да осмисли атрибут градилишта, са краћим периодима улагања и уградње пристиглог материјала и опреме од стране довољног броја радника достојно градилишта овакве величине и опредељених средстава.

Нажалост, периоди неулагања доминирају у изградњи трга и пружају неадекватну слику градилишта и извођења. То је слика коју тешко подносе сви чиниоци у процесу: стручни надзор, грађани Лесковца, Наручилац, али и сами непосредни извршиоци у ишчекивању задатака.

Имајући у виду овакву динамику извођења радова тешко је предвидети коначан завршетак радова.

Неопходно је да обезбедите континуирано и правовремено финансијско улагање и реаговање у набавци материјала и опреме са уједначеном динамиком квалитетног извођења радова, а све у циљу подизања слике и реномеа градилишта и што скоријег завршетка радова.

Више пута смо Вас обавештавали о кашњењу извођења радова и непримерено је да нисмо добили од Вас ниједан одговор. Да ли је за исти потребан изузетан напор или једноставно професионално реаговање на наше апеле?“

Допис потписују надлежни у предузећу ЈП „Убанизам и изградња“.