Одржан Фестивал кратког филма у Печењевцу

Од 8. јуна измена саобраћаја у улици Југ Богдана
04.06.2021.
Преминуле 2 особе у Ковид болници
04.06.2021.
Од 8. јуна измена саобраћаја у улици Југ Богдана
04.06.2021.
Преминуле 2 особе у Ковид болници
04.06.2021.

Уочи Светског дана животне средине у Дому културе у Печењевцу, одржан је Фестивал кратког филма. На фестивалу су учествовали ученици 9 лесковачких основних школа. Према одлуци жирија прва три места заузели су ученици из ОШ „Трајко Стаменковић“, која је зузела прво место, затим друго ОШ „Десанка Максимовић“ из Грделице и треће ОШ „Васа Пелагић“.

„Снимци забележени оком камера ове дивне деце нас подсећају колико јемало напора потребно не би ли једни другима указали на значај борбе за чисту здраву животну средину. Стога ће сви они понети заслужене награде, а ја у име града и уочи Светског дана заштите животне средине упућујем срдачне честитке учесницимаконкурса крткометражних филмова у организацији Дома културе у Печењевцу“, рекао је Драгољуб Ђорђевић, члан Градског већа.

Такође, додао је и да је сам био гост у Дому културе када је био део ликовне колоније „На крилима маште“ у школским данима. Директор Дома културе „Тихомир Ракић Вељко“ Мирослав Станојевић истакао је да је на адресу ове установе стигао велики број видео материјала и захвалио свим ученицима и њиховимнаставницима који су учествовали у пројекту, као и градоначелнику Цветановићу на подршци.

Шеф Одељења за зуаштиту животне средине Слађан Ђикић похвалио је заинтересованост ученика лесковачких школа за ову област и овим поводом поделио награде.

Николина Милосављевић, ученица ОШ „Трајко Стаменковић“ захвалила је на награди и додала да су приликом припреме филма уложили велики труд, који се на крају исплатио.