Двери: Лесковчани се буде и желе промене

Корона регистрована код 2 пензионера
03.06.2021.
У судару аутомобила повређене 2 особе
03.06.2021.
Корона регистрована код 2 пензионера
03.06.2021.
У судару аутомобила повређене 2 особе
03.06.2021.

„Наша кампања 'Од породице до породице' којој смо посвећени преходних недеља и коју ћемо и на даље спроводити показала је на наше велико задовољство да се свест народа о овом режиму, о актуелној ситуацији, али и о нама као снази која долази, и те како мења“, речи су Градског одбора Двери из Лесковца.

Посете лесковачким селима, али и разговор са грађанима Лесковца су отркили да је пре свих лесковачка омладима и те како свесна да у Србији постоје две државе, два паралелна света. Једино је Србија на јавном сервису, на Пинку, Хепију или Првој, то је Србија бајкописца Вучића. Сасвим друго је Србија на улици, у школи, на радном месту, у јавној управи у породици, једном речју реална Србија са свим проблемима са којим се суочавамо, много другачија од ове са великих телевизија. Огорчен је лесковачки сељак и на албанско поврће, киргистански пасуљ, на смањене субвенције, на нестабиле цене воћа. Знају да малина у српским маркетима увезена ко зна одакле, а произведена у Србији вреди десетоструко и више, од онога што су они добили за исту, за сва своја улагања и мукотрпни рад. На питање да ли су потрошили „Вучићеве евре“ сви до реда се кисело смеју и одговарају да су те евре већ до сада вратили, да ће их враћати и да ће их и њихови потомци враћати. Кажу да њима није потребна милостиња бећ озбиљна држава, као искрени партнер. Један млади брачни пар рече да ће својих сто евра вратити кроз повећану цену вртића, већ за годину дана, други пак кроз цену грејања. Интересантна је прича једне лесковачке домаћице која нам је онако на брзину израчунала да ће само кроз повећану цену јестивог уља за годину дана вратити ових првих 30 евра, како она рече 30 евра понижења, закључују из ове странке.

„Још много тога смо чули од наших драгих суграђана. И причу о уништеној нади у Вучју, о томе како је ова предивна варош постала чекаоница за смрт. О проблемима мештана Накривња, Стројковца, Брзе и Богојевца. Спомињали су млади и чувени Скадар на Ветерници или градски трг, било је речи о градњи стадиона, о страначком запошљавању, о богаћењу појединаца у граду блиских режиму. Било је и шала на рачун економског тигра, али и тужних прича о плаама од 300 евра које су довољне за пола месеца живота, о условима рада, а о свему томе се пуно горчине у гласу“, кажу Дверјани.

„Оно што ипак радује јесте слобода људи, да приђу, да се поздраве, причају, да питају, наравно и да критикују и предложе и све то замислите, са нама осведоченим фашистима. Ова кампања показује да се људи ипак не боје или бар не боје у тој мери како се представља, да се и поред тога што живе у једном од најсиромашнијих градова Европе ипак полако ослобађају стега и страха. То наравно даје нову енергију свима нама који искрено верујемо у неку другачију причу и пре свега нашу Србију, док ову ненародну и диктарску власт свако тера на додатна размишљања како све што је лепо има и свој крај, само што на овом крају, а и са тим се сложила већина наших саговорника, треба да стоји ЛУСТРАЦИЈА, али и КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ за све оне који су се током вршења власти ограшили о законе и нанели штету сопственој држави и народу. СП Двери наставља даље свој пут, од породице до породице, овог пута са још више вере да за Лесковац ипак није касно, да за Србију још увек има наде и позивамо све добронамерне Лесковчане да нам се на овом путу придруже“, казали су из ГрО Двери.