Нити Садане, докторка из Бостона, обишла вакцинални пункт у хали „Партизан“

Спортисти из Лесковца на одличан начин презентују град
02.06.2021.
Кроз десет дана Општа болница излази из ковид система
02.06.2021.
Спортисти из Лесковца на одличан начин презентују град
02.06.2021.
Кроз десет дана Општа болница излази из ковид система
02.06.2021.

Докторка Нити Садане, анестезиолог из Бостана, одлучила је да своје усавршавање настави у Лесковцу из области анестезиологије. Она тренутно учествује у раду и помаже запосленима у Општој болници . Др Садане је добитник Фулбрајтове стипендије за унапређење система безболног порођаја, запослена је у болници у Бостону, где је водила Одељење анестезиологије, а такође, ради и као универзитетски професор.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић данас је управо у њеном друштву обишао вакцинални пункт у хали „Партизан“. Обилазак је организован зато што је др Садана изразила жељу да посети један од пункова како би се упознала са организацијом рада на истима.

„Ја сам мала жена великог срца и имам велику љубав за Лесковац. Мислим да грађани Лесковца имају много среће зато што руководство града толико брине о њима, брине о њиховој сигурности и добробити, даје им избор и учинило је да свако може врло лако и ефикасно да се вакцинише. Мислим да нас је пандемија све научила да нисмо Срби, Американци или Немци, већ смо глобални становници који насељавају једно место и све док се друштвене заједнице не вакцинишу, нећемо се вратити старом начину живота“, рекла је докторка из Бостана.

Др Садане је нагласила и поручила да грађани Лесковца треба да слушају савете доктора зато што су они суперхероји данашњице, да наставе да перу руке, одржавају хигијену и вакцинишу се. На крају је рекла да ће она овде бити и у августу на Роштиљијади. „Сарадња са др Саданом је посебно задовољство јер она истиче да је Општу болницу изабрала због људи који у њој раде. Када смо се пре неколико недеља упознали, др Садана је изразила жељу да посети неки вакцинални пункт с обзиром на то да је у Америци и сама учествовала у процесу имунизације и како сама истиче – едукација о значају вакцине је мисија којој је посвећена“, објаснила је заменица градоначелника Лидија Димитријевић.