Спортисти из Лесковца на одличан начин презентују град

Реконструкција моста преко Козарачке реке у току године
02.06.2021.
Нити Садане, докторка из Бостона, обишла вакцинални пункт у хали „Партизан“
02.06.2021.
Реконструкција моста преко Козарачке реке у току године
02.06.2021.
Нити Садане, докторка из Бостона, обишла вакцинални пункт у хали „Партизан“
02.06.2021.

„Наши фудбалери, рукометаши, кошаркаши, одбојкаши, тенисери и пливачи показују како и на који начин треба презентовати свој град. Пре само неколико недеља посетили смо кошаркашки клуб 'Здравље' који је обезбедио пласман у виши ранг, прошле недеље фудбалски клуб 'Слогу' који се пласирао у Прву српску лигу. Данас смо овде да бисмо честитали члановима одбојкашког клуба 'Лесковац' пласман у Прву Б лигу. Град за овај клуб издваја 2 милиона динара. Девојчице имају кондиционог тренера, тренера за тактику и технику, што показује колико су предане“, рекао је Андрија Атанасковић , члан Градског већа, за ЖОК „Лесковац 98“.

Женски одбојкашки клуб „Лесковац 98“ недавно се пласирао у Прву Б лигу и тим поводом, градоначелник Лесковца Горан Цветановић, посетио је овај клуб и честитао им на успеху.

„Мушки одбојкашки клуб, прошле године се изборио за улазак у Прву лигу, а ове у веома узбудљивој завршници, успео је да дође до свог циља, а то је опстанак. Ови момци вредно раде и тренирају, што показује да је спорт суров и да успех никад није загарантован. Желим им пуно успеха у наредној такмичарској. Из буџета града за спорт издваја се 98 милиона динара и још 105 милиона динара за СРЦ 'Дубочица'. Лесковац је једини град у Србији у ком клубови не плаћају коришћење сале за тренинге“, истакао је Атанасковић.

Присутнима се обратио и Урош Булатовић, капитен ОК „Дубочица“, који је рекао да су ове године имали јако тешку сезону и једва су изборили опстанак. Додао је да је њихово да покушају да изграде имиџ клуба и самим тим имиџом привуку децу, јер су деца база сваког клуба. Такође, Булатовић је захвалио на финансијској помоћи коју ОК добија од града и на свему што је за њихов клуб урађено.

„Ове године смо успеле да покажемо да се и на југу игра исто квалитетна одбојка као што се игра у осталим деловима Србије и показале смо да заједно можемо да уђемо у виши ранг. Желела бих да захвалим градоначелнику и целом његовом тиму, јер су током целе године били уз нас. Надам се да ћемо следеће године, поново сви заједно са трибина бодрити једни друге и да ћемо оставити сјајан резултат у Првог Б лиги“, рекла је Јована Стојановић, чланица ЖОК „Лесковац 98“.