Модерна фискултурна сала и информатички кабинет у ОШ „Јосиф Костић“

Исплаћена последња рата кредита за изградњу водосистема „Барје“
01.06.2021.
Јабланички округ: 5 позитивних особа на ковид
02.06.2021.
Исплаћена последња рата кредита за изградњу водосистема „Барје“
01.06.2021.
Јабланички округ: 5 позитивних особа на ковид
02.06.2021.

Основна школа „Јосиф Костић“ недавно је од Министарства просвете, науке и технолошког развоја добила 21 компјутер, а од Кошаркашког савеза ппрему за фискултурну салу.

„Савремени ИТ сектор и модерна фискултурна сала са добрим и квалитетним наставницима који имају знање, али што је најбитније знају да га пренесу, јесте доказ да само зграда не чини квалитет, већ наставници и дивни ђаци. Желим вам много успеха у школи и срећан рад“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Такође, данас се широм света обележава Међународни дан деце. Тим поводом обратила се Бранкица Стаменковић, члан Градског већа.

„Годинама уназад Међународни дан деце обележавамо тако што плешемо са нашим предшколцима у оквиру манифестације 'Разигране улице'. Нажалост, ове године као и прошле, због епидемије нисмо у могућности да децу изведемо на улице. Зато смо искористили овај дан да посетимо једну од васпитно-образовних институција у којој се и у овим условима одвија васпитно-образовни процес.Оно што је јако битно да истакнемо јесте да нам је образовање један од приоритета, а од 2012. године, од како је градоначелник Цветановић на челу града, удвостручили смо улагање у образовање. Издвојили смо 250 милиона динара за енергетску ефикасност, уредили 18 терена, опремили кабинете, фискултурне сале, а као што видите и ова дивна школа у којој се налазимо је уређена са 130 милиона динара. Такође, важно је да нагласимо да и даље конкуришемо код свих министарстава и одговарамо на јавне позиве и конкурсе. Тако је ОШ 'Јосиф Костић' добила донацију од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Кошаркашког савеза Србије“, изјавила је Стаменковићева.

Она је нагласила да је прошле недеље Министарство омладине и спорта одборило пројекат изградње терена у Медицинској школи, који је вредан око 3 милиона динара, поменувши и опрему у вредности од 50 000 евра коју је добила Пољопривредна школа.

„Наша школа је добила 2 капитална пројекта, један од тих јесте донација Кошаркашког савеза Србије – подесиве кошаркашке табле. Као учитељ, знам да је то врло битно за млађе узрасте, јер утиче на њихово самопоуздање. Други пројекат јесте донација информатичком кабинету и тренутно се у нашој школи спроводи најмодерни вид наставе. Ради се о савременим уређајима који не личе на класичне компјутере, већ су мале једенице“,рекао је директор ОШ „Јосиф Костић“ Милан Тончић.

Вредност донације за фискултурну салу је 320 хиљада динара, док је донација Министарства вредна преко 600 хиљада динара.