Раскид Уговора о закупу пољопривредног земљишта у државној својини на Пашиној чесми

Проглашени победници литерарног конкурса поводом Светског дана поезије
31.05.2021.
У Јабланичком округу 3 особе позитивне на ковид
01.06.2021.
Проглашени победници литерарног конкурса поводом Светског дана поезије
31.05.2021.
У Јабланичком округу 3 особе позитивне на ковид
01.06.2021.

На данашњој седници Градског већа усвојен је Предлог одлуке о раскиду Уговора о закупу пољопривредног земљишта у државној својини на локацији Пашина чесма у селу Доње Стопање.

Градском већу обратило се Градско правобранилаштво које је доставило предлог за једнострани раскид Уговора о закупу земљишта. Уговор је раскинут за 2 од 29 парцела са предузећем за угоститељство и туризам „Emirates power contracting & general maintenance“ из Београда због непоштовања обавеза.

Констатовано је да се земљиште не обрађује, не користи у пољопривредне сврхе и да је закоровљено.

„Комисија је утврдила да се предметно земљиште није обрађивало дуги низ година, што је директно довело до урушавања структуре пољопривредног земљишта, а самим тим и умањења његове вредности и квалитета“, рекла је Александра Спасић, шеф Одељења за имовинско правне послове у Градској управи.

Град Лесковац је 23. 7. 2010. године дао на закуп земљиште Емиратима на 20 година, које се налази у селу Миланово, површине 80 хектара 20 ари и 6 метара квадратних.

„Имајући у виду да је Уговором предвиђено да се уговор раскида у случају некоришћења земљишта у складу са Законом о пољопривредном земљишту и да је записником Комисије о утврђивању фактичког стања утвршено да се предметно пољопривредно земљиште не обрашује и не користи у складу са чланом 59. Закона о пољопривредном земљишту, донета је одлука да се раскине уговор“, закључила је Спасићева.