У недељу одржани турнири у футсалу и баскету

Код 6 особа регистрован ковид
31.05.2021.
Проглашени победници литерарног конкурса поводом Светског дана поезије
31.05.2021.

Лесковачки савез спортова и Полицијска управа Лесковац организовали су у недељу турнире у футсалу и баскету у оквиру пројекта „Спорт у полицији“.

Турнири су део пројекта који се спроводи у сарадњи Министарства унутрашњих послова и Спортског савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта.

На турниру у футсалу учествовало је 6 екипа: „Лесковац“, „Север“, „Југ“, „Спасиоци“, „Бојник“ и Медвеђа. Екипе су биле подељене у 2 групе, а у финалу су се састали екипе Лесковац и Спасиоци. Фаворит турнира, екипа Лесковца је у финалу победила екипу ватрогасаца – спасилаца резултатом 6:0. На турниру у баскету „3х3“ учествовале су 4 екипе, које су играле свака са сваком. Победник турнира је екипа „Север“.

Победници турнира у футсалу и баскету изборили су пласман на регионално такмичење које ће бити организовано у Нишу. Победници регионалних такмичења надметаче се на финалном турниру Спортског савеза Србије и Министарства унутрашњих послова који ће бити организован на Копаонику.

Поред футсала и баскета у оквиру пројекта „Спорт у полицији“ биће организована такмичења и у другим спортовима. ПУ Лесковац имаће екипу на регионалном такмичењу у Нишу у одбојци где наступају комбиноване, женско – мушке екипе. У џудоу ће наступити такмичари у категоријама до 81 и 100 килограма, док ће у атлетици на Куперовом тесту наступити двојица представника, као и један такмичар у трци на 400 метара. Евентуалним победама на регионалном такмичењу у Нишу такмичари ће такође, стаћи право наступа на завршним такмичењима на Копаонику.

„Лесковачки савез спортова захваљује Спортском центру 'Дубочица', Градском фудбалском савезу Лесковац, Фудбалском савезу Јабланичког округа и Регионалном кошаркашком савезу јужне Србије на подршци и помоћи у организацији турнира у футсалу и баскету, који су организовани у о оквиру пројекта 'Спорт у полицији'“, изјавио је Срђан Стаменковић, председник Лесковачког савеза спортова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос