Цветановић кандидат за члана БФЦ клуба

Једноцифрен број новозаражених у Јабланичком округу
29.05.2021.
Уређење јавне површине у селу Дрводеља
29.05.2021.
Једноцифрен број новозаражених у Јабланичком округу
29.05.2021.
Уређење јавне површине у селу Дрводеља
29.05.2021.

БФЦ програм у југоисточној Европи локалним самоуправама нуди смернице за унапређење квалитета услуга и информација за постојећу привреду и потенцијалне улагаче који на основу критеријума могу да мере локалне услове пословања у пет земаља. Градови и општине морају да испуне 10 критеријума међу којима су постојање стратегије развоја, функционисање Канцеларије за локални економски развој и Привредног савета, адекватна инфраструктура, ефикасан процес издавања грађевинских дозвола, стимулативна политика за развој предузетништва.

Од 59 локалних самоуправа из региона које су приступиле БФЦ програму у оквиру треће едиције стандарда, њих 34 је сертификовано, а међу њима и девет општина из Србије: Шабац, Ћуприја, Пожаревац, Стара Пазова, Пећинци, Нови Сад, Рума, Лесковац и Чачак. Последње четири су актуелни добитници признања и то Нови Сад са 93% испуњености критеријума, 91% Рума и Чачак, док је у четвртом процесу ресертификације најбољи резултат не само у Србији, него у региону, остварио Лесковац са 96,33% испуњености критеријума.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који се недавно у сали скупштине града Лесковца обратио привредницима Јабланичког и Пчињског управног округа на конститутивној седници Парламента привредника је два пута вршио функцију члана Управног одбора НАЛЕДА, док је у једном мандату био део Извршног одбора. С обзиром на богато искуство и највиши проценат БФЦ програма, градоначелник ће бити кандидован за члана БФЦ клуба, новог радног тела НАЛЕД-а чије формирање је у току у циљу промовисања овог програма уз додатне привилегије за чланове: утицај на реформски процес, умрежавање са потенцијалним донаторима и инвеститорима и учешће у специјалистичким програмима обука за локалне администрације.