После 31 годину реновира се зграда Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање

У понедељак се отвара Мајски ликовни салон у ЛКЦ-у
28.05.2021.
Преминула Гордана Стојановић
28.05.2021.
У понедељак се отвара Мајски ликовни салон у ЛКЦ-у
28.05.2021.
Преминула Гордана Стојановић
28.05.2021.

Зграда Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање после 31 годину добиће нови изглед. Радови на санацији, адаптацији и реконстукцији зграде започети су 2. децембра 2020. године, а завршетак радова се очекује 2. септембра 2021. године. Радови обухватају реновирање дела пословног објекта Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање - филијала Лесковац и комплетну кровну конструкцију која покрива и просторије Дома пензионера.

Инвестиција вредна 188,8 милиона динара подариће Лесковцу савремени изглед зграде која ће улепшати једну од најпрометнијих улица у граду у којој се налази и Народни музеј који са поносом носи троструку награду „Михаило Валтровић“ за најбољи музеј у Србији и „Сретењски орден“ трећег реда. У музеју се приводе крају радови на реализацији пројекта „Хетеротопија“, који је резултат прекограничне сарадње Србија-Бугарска и изводи се у партнерству са општином Ботевград. У оквиру пројекта планиран је ЛАПИДАРИЈУМ – изложбени простор на отвореном, као и реконструкција хола која подразумева и изградњу рампе за особе са инвалидитетом, којим се омогућава несметан приступ улазу у објекат.

Да подсетимо, у претходном периоду завршена је реконструкција Установе за одрасле и старије, Центара за социјални рад, Основног суда, Привредног суда, зграде Јавног предузећа „Пошта Србије“ филијале у Лесковцу, објекат „Србијашуме“, Националне службе за запошљавање, Завода за јавно здравље Лесковац, а завршена је и прва фаза на реконструкцији главне зграде Опште болнице Лесковац.

Захваљујући овим инвестицијама град Лесковац добио је нови изглед, а грађани су добили савремено опремљене установе које лакше и брже одговарају на њихове захтеве и потребе.