Лесковцу припало 17 милиона динара за пружање услуга социјалне заштите

Центар за стручно усавршавање у образовању: Изложен експонат „Човек систем“
25.05.2021.
Припадници ватрогасно – спасилачке јединице извели тактичко-показну вежбу
26.05.2021.
Центар за стручно усавршавање у образовању: Изложен експонат „Човек систем“
25.05.2021.
Припадници ватрогасно – спасилачке јединице извели тактичко-показну вежбу
26.05.2021.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је данас у Палати „Србија“ присуствовао потписивању уговора о наменским трансферима за финансирање услуга социјалне заштите које додељује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а министарка Дарија Кисић Тепавчевић поручила је том приликом да је социјална заштита становника Србије један од приоритета Владе Републике Србије.

Кисић Тепавчевић је рекла да је циљ наменских средстава да се финансијска помоћ усмери ка онима којима је најпотребнија.

„Уколико препознамо праве потребе, и финансијску подршку, као и сваку другу врсту подршке, усмеримо ка онима којима је та помоћ најпотребнија, онда се најбоље виде ефекти нашег рада“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да локалне самоуправе имају најбољи увид где је та помоћ најпотребнија и позвала представнике локалних самоуправа да укажу Министарству на које још начине би било потребно да се интезивира помоћ најугроженијим категоријама становништва.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је ове године за финансирање услуга социјалне заштите из надлежности јединица локалне самоуправе издвојило 556 милиона динара.

„Ако ми добро радимо свој посао онда ћемо се сви осећати боље, а оно што је најзначајније јесте да ће се грађани осећати и социјално сигурно и безбедно, да сваки грађанин наше земље зна да није сам, да ће држава бити уз њих и да ће помоћи увек када затреба“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Лесковцу су ове године припала средстава у износу од 17 милиона динара, а градоначелник Лесковца Горан Цветановић се данас , као први човег града окарактерисаног од стране Министарства као пример добре праксе у пружању услуга социјалне заштите, обратио, захвалио на урученим средствима и рекао да је подршка Министарства веома значајна за град и да она осликава добру сарадњу локалних самоуправа са државним органима, Владом Србије и председником Србије Александром Вучићем.

„Град Лесковац се континуирано залаже за остваривање, очување и поштовање људских права особа са инвалидитетом и свих осталих социјално угрожених категорија. Трудимо се да нашим суграђанима олакшамо живот прилагођавањем улица, улаза у зграде важних институција, школе, тржне центре итд. У циљу унапређења и побољшања социјално угожених категорија становништва издвајају се и значајна средства за бројне услуге социјалне заштите попут помоћу у кући, набавке уџбеника за децу чији су родитељи корисници социјалне помоћи, смештаја у Прихватилиште за жену и деце жртве насиља у породици, персоналне асистенције, личног пратиоца...“ – рекао је данас градоначелник и поручио да су руководиоци Лесковца и Србије окупљени око идеје да наша земља увек буде пристојна, толерантна и успешна друштвена заједница и да је улагањем значајних средстава омогућено да Србија буде земља једнаких могућности.