Концерт „ПЈ дуа“ у четвртак у ЛКЦ-у

Фудбалски клуб „Слога“ пун талентованих спортиста
25.05.2021.
Отварање изложбе уметничких радова из колекције ОШ „Јосиф Костић“ – „Уметници школи“
25.05.2021.
Фудбалски клуб „Слога“ пун талентованих спортиста
25.05.2021.
Отварање изложбе уметничких радова из колекције ОШ „Јосиф Костић“ – „Уметници школи“
25.05.2021.

У четвртак, 27. маја у 20 часова у великом холу „Лесковачког културног центра“ биће одржан концерт камерне музике „ПЈ дуа“ кога чине Катарина Пинтер, виолина и Богдан Јовановић – виолончело. На концерту ће бити изведена дела Штамица, Баха, Бетовена, Равела и Хендл – Халворсена. Улаз на концерт је слободан.

Катарина и Богдан заједно наступају као „ПЈ дуо“ од 2017. године у жељи за камерним музицирањем и откривањем нових заједничких путева класичне музике. Имају забележен велики број камерних и солистичких наступа у земљи и иностранству. Од оснивања свирали су као специјални гости на фестивалу „Котор Арт – Дон Бранкови дани музике“, а на фесту су одржали неколико концерата у овом саставу.

Катарина Пинтер је рођена 21. августа 1994. године у Панчеву. Основно и средње музичко образовање је стекла у класи професорке Милене Милошевић у музичкој школи „Јован Бандур“ уз свесрдну помоћ професора Владислава Бобића од 2010. године. Од 2005. године активно учествује на свим битним надметањимакоја се организују за младе виолинисте и осваја бројне награде. Од 2013. године студент је Академије уметности у Новом Саду, прво у класи Евгеније Кравцев, а затим код Мирослава Павловића, у чијој класи завршава основне и мастер академске студије 2019. године.

Похађала је мастер – клас код Филипа Гренберга, Олега Похановског, Јована Колуџије и др. Као оркестарски свирач, радила је по диригентском палицом Фабрис Болона, Данијела Рајскина, Уроша Лајовића, Герардо Мартинез Естраде, Џесике Котис, Бојана Суђића. Богдан Јовановић рођен у Лесковцу 1995. године, мастер академске студије за виолончело завришио је 2020. године на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Марка Милетића након што је прве две године завришио у класи професора Имре Калман. Средњу музички школу „Станислав Бинички“ у Лесковцузавршио је у класи професорка Маријане Прокић.

Освојио је велики број награда на бројним републичким и међународним такмичењима у Србији и иностранству.

Као вођа виолончела наступао је са Омладинском Филхармонијом града Ниша „Наисус“ Омладинском Филхармонијом Новог Сада, Симфонијским оркестром „Ел система Србија“ и Симфонијског оркестра Суботичке филхармоније и Београдских симфоничара. Сарађивао је са еминентним уметницама као што су Стефан Миленковић, Драган Ђорђевић Сузуки, Жељко Лучић, Александар Ђермановић и диригентима Свилен Симеонов, Џесика Котис и др.