Фудбалски клуб „Слога“ пун талентованих спортиста

Одржана прва седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа
25.05.2021.
Концерт „ПЈ дуа“ у четвртак у ЛКЦ-у
25.05.2021.
Одржана прва седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа
25.05.2021.
Концерт „ПЈ дуа“ у четвртак у ЛКЦ-у
25.05.2021.

Фудбалски клуб „Слога“ из Лесковца је на терену присутан од 1945. године. Преданим радомруководства и играча у сезони 2018/2019. године „Слога“ је освојила Куп Јабланичког округа, а након тога играла финале купа Региона источне Србије, што је највећи успех у историји кулуба.

„Уколико Слога и сви остали спортски клубови наставе позитиван тренд добрих резултата, локална самоуправа ће настојати да у наредној години издвајања повећа на 100 милиона динара. Спортисти нашег града су победници чија су мотивнисаност, љубав према спорту и упорности немерљиви. Они нам константно показују да када нешто желите, када верујете и уложите максималан труд нема недостижних граница“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Поред доброг људства, основ успеха „Слоге“ је и добра инфраструктура. Клуб располаже главним и са два мања терена, једним са вештачком и једним саприродном травом и балон салом отвореном 2013. године. У изградњу 1 300 метара квадратних балон сале тада је уложено више од 25 милиона динара.

„Захваљујући том улагању ми ову сезону приводимо крају на првом месту Зоне југ. Мисмо већ зацртали циљ за наредну сезону, а то је да останемо у Српској лиги, али првенствено ће нам бити циљ да развијамо младе играче и да ти млади играчи направе каријеру попут каријере Лазара Ранђеловића, који је сада са нама и играју за познате европске клубове“, рекао је Александар Ђорђевић, председник ФК „Слога“.

Приликом обиласка ФК „Слога“ посебно је наглашена добра сарадња овог клуба са ГФК „Дубочицом“ и ЖФК „Лавицама“ чији играчи користе терен „Слоге“ због најављене изградње новог стадиона у Лесковцу, као и са ОШ „Коста Стаменковић“, чији ученици повремено терен користе за часове физичког васпитања.