Одржана прва седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа

Додела 12 пластеника социјално угроженим лицима
24.05.2021.
Фудбалски клуб „Слога“ пун талентованих спортиста
25.05.2021.
Додела 12 пластеника социјално угроженим лицима
24.05.2021.
Фудбалски клуб „Слога“ пун талентованих спортиста
25.05.2021.

У сали Скупштине града Лесковца данас је одржана прва седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа.

„Привреда је област којој је локална самоуправа максимално посвећена јер је развој града Лесковца, отварање нових радних места и запошњавање људи наш приоритет. Трудимо се да комуникација са привредним субјектима са подручја рада буде константна и квалитетна јер само удруженим снагама можемо да радимо на стварању повољних услова за живот, рад и пословање у Лесковцу. У периоду од 2013. године смо остварили контакт и обишли скоро сва предузећа и бројна поњопривредна газдинства на територији града и тудимо се да сваке године на Дан града, наградимо успешне предузетнике и пољопирвредне произвођаче који су у текућој години имали запажене резултате“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је поново подсетио да је Лесковац град са повољним пословним окружењем, који једини у Србији има проценат испуњености критеријума 93,33% .

„Протекла година је била јако неповољна због пандемије корона вируса и велика је потражња била за кредитима за ликвидност, оно што је јако битно јесте да је Министарство на територији овог управног округа, односно Привредна коморе, упутило негде око 770 милиона динара за кредите за превазилажење ликвидности, то ће се наставити и ове године. А оно што је јако битно јесте да није прекинута инвестициона активност привредника на терену. Такође је важно напоменути да је на територији ове Привредне коморе кроз набавку нове опреме у претхоних 5 година искоришћено преко милијарду динара кредита и 250 милиона бесповратних средстава, искључиво за набавку нове опреме“, изјавио је државни секретар у Министарству привреде Милан Љушић.