Почиње се са израдом Програма гасификације у Лесковцу

Промоција романа „Људи без гробова“ Енеса Халиловића
24.05.2021.
Тања Антић, Нина Станисављевић и Тања Поповић постигле одличне резултате
24.05.2021.
Промоција романа „Људи без гробова“ Енеса Халиловића
24.05.2021.
Тања Антић, Нина Станисављевић и Тања Поповић постигле одличне резултате
24.05.2021.

На данашњој седници Градског већа донета је одлука да ће се почети са израдом Програма гасификације на територији града Лесковца за период 2021 – 2025. године. Имајући у виду стратешка документа Владе Републике Србије, потребу за предузимање активности на заштити и унапређењу животне средине и унапређењу енергетске ефикасности на територији града Лесковца, град се определио да настави и уреди гасификацију на својој територији.

„Гас као природни, еколошки чист енергент, који сагоревањем ослобађа водену пару и неагресивне гасове, неопходно је спровести до сваког домаћинства и привредног сујебјекта града Лесковца“, рекла је Александра Стојиљковић, енергетски менаџер.

Циљ израде програма гасификације је предузимање мера и активности у вези са реализацијом пројекта за изградњу енергетских објеката за природни гас, како би се обезбедили услови за прикључење крањих купаца на целокупној територији града Лесковца, што би довело до смањења индивидуалних ложишта на територији града и смањења потрошње електричне енергије, што је у складу са стратешким документима Владе Републике Србије.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић на прошлонедељној седници Градског већа истакао је да ће у наредном периоду бити уложено преко 32 милиона евра у гасификацију, не само због града Лесковца, него је у плану да се иде према Врању, односно Владичином Хану.