ДВЕРИ: Хоћемо маму и тату, не маму и маму

Данас је летњи Свети Никола
22.05.2021.
Акција чишћења у Доњој Локошници
22.05.2021.
Данас је летњи Свети Никола
22.05.2021.
Акција чишћења у Доњој Локошници
22.05.2021.

Док је цела структура владајуће странке окупирана „скидањем скалпа“ доктору Небојши, док се један део спрске политичке сцене окреће организованом нападу на Двери и наше деловање усмерено на заштиту правих породичних вредноси, у исто време у Србији се дешава оно о чему смо до скоро са зебњом говорили. Кроз доношење Закона о родној равноправности и изменама и допунама Закона о забрани дискриминације, па кроз најављено усвајање Закона о истополним заједницама, крчи се лагано пут ка томе да се у наредном периоду омогући и усвајање деце истополним партнерима, што је у суштини циљ, речи су Градског одбора Двери из Лесковца.

„Као што је већ 10 година не сме да изађе на ТВ дуелн неком од политичких неистомишљеника или на интервју код иоле озбиљнијег и слободнијег новинара исто тако и увом случају председник Србије Александар Вучић је пронашао параван иза ког ће одрадити све оно што се од њега тражи када је ово накарађење Србије у питању, а то је дојучерашња велика опозиционарка Гордана Чомић, преко које се покрећу све иницијативе. Председник ће наравно да изведе још једну у низу својих маестралних глумачких бравура убеђујући пре свега своје чланове и бираче да је и он сам против свега предложеног, али ето неко из пете колоне све то намеће“, сматрају Дверјани.

Како се све ово одвија под паролом без дискриминације и за једнака права за све, право је питање о каквој дискриминацији говоримо када популација чија су права наводно угрожена има премијера Владе земље у којој живи. Када је земља у самом врху по степену сиромаштва, када је минимална зарада недовољна за задовољење минималних потреба, када нам се породице распадају, маме и тате одлазе ван земље у потрази за бољим животом што у суштини значи преживљавање, сулудо је говорити о било чему другом. Међутим, претходне године су нас научиле да су интереси обичног човека, породичног човека и саме породице далеко испод личних интереса и неког новог наметнутог, а нама тако страног система вредности, закључују из ове странке.

„Сви они који су део ове приче, који је јавно подржавају, пропагирају или само ботују, или што је још горе оркестрирано ћуте, морају бити свесни да су саучесници у процесу урушавања свега онога што је наш народ вековима красило, али нас и кроз векове одржало. Можда за тако нешто и не постоји прописана казна, али ће стид и срам пред будућим генерацијама, деци и унуцима бити довољна казна за ово и оволико полтронство и свесно или несвесно саучесништво“, казују Дверјани.

„Српски покрет Двери ће и даље стајати на бранику правих, вековних породичних вредности без обзира на све нападе. За нас никада неће постојати и гласно кажемо да нећемо маму и маму, нећемо тату и тату, већ хоћемо једино маму и тату и то у земљи у којој ће свагда домаће да буде испред свих интереса који долазе и намећу се са стране.Можда смо данас реткикоји тако размишљамо, можда и једмо у мањини, али то никако не значи да нисмо у праву, а за то право ћемо се и надаље борити свим срцем“, стоји у саопштењу Градског одбора Двери Лесковац.

„Хвала вам, драги Лесковчани, свима вама који делите наше мишљење и наше ставове и који сте јавно и одважно прошетали лесковачким улицама на вашој и нашој заједничкој породичној шетњи одржаној 8. маја“, поручили су Дверјани.