Центар за социјални рад у Лесковцу обележио 60 година постојања

Српско лекарско друштво уручило признања
21.05.2021.
Лена Митић из Лесковца освојила златну медаљу
21.05.2021.

Центар за социјални рад у Лесковцу данас је у сали Народног позоришта на симболичан начин обележио 60 година постојања и рада. У протеклих шест деценија ова установа помаже својим грађанима у решавању проблема из облати социјалне и породично правне заштите.

„Издвајање из буџета за социјалну заштиту знатно је веће него раније, јер свкаог месеца град исплаћује средства за једнократну новчану помоћ, измирује обавезе за превоз ученика ометених у развоју, а запосленима у Центру се редовно измирује зарада, јубиларне награде као и накнада за превоз“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је поменуо да је завршена реконструкција зграде Центра и да је сада потпуно прилагођена особама са инвалидитетом и то захваљујући средствима Канцеларије за управњање јавним улагањима у износу од 44 милиона динара.

„Град Лесковац је у 2020. години из буџета издвојио значајна средства за финансирање и суфинансирање пројеката из области социјалне заштите и то у износу од 31 милион динара. Поносан сам на то што од 2019. године свим ученицима првог разреда на територији града Лесковца обезбеђујемо бесплатне уџбенике са по 6 хиљада динара. Посебно ме радује чињеница да се из извештаја Центра види да се по последњих година број корисника права на новчану социјалну помоћ смањио око 10% у односу на период од пре неколико година, што значи да су бивши корисници социјалне помоћи нашли запослење у неким од фабрика и фирми које су отворене у нашем граду“, закључио је Цветановић.

Директор Центра за социјални рад Предраг Момчиловић истакао је да Центар за социјални рад одлично сарађује са свим релевантним државним органима у Републици Срибији и граду Лесковцу, пре свега са Министарством које је било задужено за социјалну политику.

На данашњој свечаности приказан је и филм о раду Центра за социјални рад, а након тога су институцијама, удружењима и појединцима уручена признања.

Плакета је припала градоначелнику Лесковца Горану Цветановићу.

Захвалнице су добили: Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство за бригу о породици и демографији, Републички завод за социјалну заштиту, Комора социјалне заштите, Заштитник грађана, Установа за одрасле и старије Лесковац, Општа болница Лесковац, Полицијска управа Лесковац, Виши суд у Лесковцу, Више јавно тужилаштво у Лесковцу, Основни суд у Лесковцу, Основно јавно тужилаштво у Лесковцу, Актив средњих школа, Актив основних школа, Црвени крст из Лесковца, Завод за јавно здравље Лесковац.

Похвале су уручене: Удружењу грађана „Апел“ из Лесковца и Компанији „Аутостоп интериорс“ д.о.о. Лесковац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *