Центар за социјални рад у Лесковцу обележио 60 година постојања

Српско лекарско друштво уручило признања
21.05.2021.
Лена Митић из Лесковца освојила златну медаљу
21.05.2021.
Српско лекарско друштво уручило признања
21.05.2021.
Лена Митић из Лесковца освојила златну медаљу
21.05.2021.

Центар за социјални рад у Лесковцу данас је у сали Народног позоришта на симболичан начин обележио 60 година постојања и рада. У протеклих шест деценија ова установа помаже својим грађанима у решавању проблема из облати социјалне и породично правне заштите.

„Издвајање из буџета за социјалну заштиту знатно је веће него раније, јер свкаог месеца град исплаћује средства за једнократну новчану помоћ, измирује обавезе за превоз ученика ометених у развоју, а запосленима у Центру се редовно измирује зарада, јубиларне награде као и накнада за превоз“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је поменуо да је завршена реконструкција зграде Центра и да је сада потпуно прилагођена особама са инвалидитетом и то захваљујући средствима Канцеларије за управњање јавним улагањима у износу од 44 милиона динара.

„Град Лесковац је у 2020. години из буџета издвојио значајна средства за финансирање и суфинансирање пројеката из области социјалне заштите и то у износу од 31 милион динара. Поносан сам на то што од 2019. године свим ученицима првог разреда на територији града Лесковца обезбеђујемо бесплатне уџбенике са по 6 хиљада динара. Посебно ме радује чињеница да се из извештаја Центра види да се по последњих година број корисника права на новчану социјалну помоћ смањио око 10% у односу на период од пре неколико година, што значи да су бивши корисници социјалне помоћи нашли запослење у неким од фабрика и фирми које су отворене у нашем граду“, закључио је Цветановић.

Директор Центра за социјални рад Предраг Момчиловић истакао је да Центар за социјални рад одлично сарађује са свим релевантним државним органима у Републици Срибији и граду Лесковцу, пре свега са Министарством које је било задужено за социјалну политику.

На данашњој свечаности приказан је и филм о раду Центра за социјални рад, а након тога су институцијама, удружењима и појединцима уручена признања.

Плакета је припала градоначелнику Лесковца Горану Цветановићу.

Захвалнице су добили: Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство за бригу о породици и демографији, Републички завод за социјалну заштиту, Комора социјалне заштите, Заштитник грађана, Установа за одрасле и старије Лесковац, Општа болница Лесковац, Полицијска управа Лесковац, Виши суд у Лесковцу, Више јавно тужилаштво у Лесковцу, Основни суд у Лесковцу, Основно јавно тужилаштво у Лесковцу, Актив средњих школа, Актив основних школа, Црвени крст из Лесковца, Завод за јавно здравље Лесковац.

Похвале су уручене: Удружењу грађана „Апел“ из Лесковца и Компанији „Аутостоп интериорс“ д.о.о. Лесковац.