„Дуо Модерато“ вечерас у ЛКЦ-у

Градско веће одржало седницу
20.05.2021.
Ковид потврђен код 14 особа
21.05.2021.
Градско веће одржало седницу
20.05.2021.
Ковид потврђен код 14 особа
21.05.2021.

Вечерас са почетком у 20.15 часова у Лесковачком културном центру концерт ће одржати „Дуо Модерато“. Због ограниченог броја посетилаца улаз на концерт ће бити могућ уз бесплатну карту која се може подићи на билетарници Лесковачког културног центра. „ДуоМодерато“ је музички састав из Београда кога чине Мима Врбанић – биолончело и Милан Игњатовић – гитара.

Основна музичка идеја, коју негује „Дуо Модерато“ је заснована на стилизацији и обрадама етно песама Србије и ширег простора Блакана. Поред ових песама у програму су заступљене и ауторске композиције инспирисане нашим уметничкимнаслеђем.

До сада су објавњена четири албума. Први „Милкано“, други „Игра за двоје“, трећи „Интима“ и четврти „P.S. post scriptum“ за националну издавачку кућу ПГП-РТС.Као гости учествује вокална група „Константин“ из Ниша. На концертимаи наступима придружује се и Бојан Чукић – џез пијаниста из Бора.

Током свог музичко-сценског рада остварили су значајну уметничку сарадњу са нашим познатим уметницима: Оливер Њего, Раде Шербеџија, Бранислав Лечић, Слободан Тркуља, Мики Манојловић, Љубиша Стојановић – Лоуис, Жељко Самарџић, хор Србадија из Бијељине. Учестовали су и у познатој ТВ серији „Стижу долари“ и били гости у емисијама код Мире Адање Полак и Тимофејев. Музика овог дуа се нашла у серијалу „Бревијар“ и „Путеви хуманизма“. Од концерта и наступа у земљи издвајају се „Мокрањчеви дани“ у Неготину, „Guarnerius“ центар лепих уметности Јована Колунџије, театар на Славији, Звездара театар, концерт у амбасади Канаде и концерт у Софији – Бугарска и Атини – Грчка.

На концерту у Лесковцу ће извести део репертоара са снимљених албума и на тај начин обележити јубилеј.