Одржана седница Одбора за енергетску ефикасност

Димитријевић: Општа болница у Лесковцу добија мамограф, тежи се ка затварању Ковид болнице
20.05.2021.
Вакцинација „Синофарм“ вакцином без заказивања
20.05.2021.
Димитријевић: Општа болница у Лесковцу добија мамограф, тежи се ка затварању Ковид болнице
20.05.2021.
Вакцинација „Синофарм“ вакцином без заказивања
20.05.2021.

Данас је у кабинету градоначеника Лесковца Горана Цветановића одржана седница Одбора за енергетску ефикасност.

У протеклом периоду град Лесковац је у оквиру система енергетског менаџмента спровео бројне активности, од којих су најзначајније Програм енергетске ефикасности града Лесковца за период од 2020. до 2021. године као и Одлука о ефикасном коришћењу енергије у школским објектима.

Програм је израђен након детаљне анализе и процене енергетских својстава објеката обухваћених системом енергетског менаџмента града Лесковца, прегледа и процене годишњих енергетских потреба Града - енергетског биланса и садржи предлог мера и активности који ће обезбедити ефикасно коришћење енергије, носиоце, рокове и процену очекиваних резултата за њихово спровођење, као и изворе и начине њиховог обезбеђивања.

Поред Програма енергетске ефикасности, усвојен је и једногодишњи План енергетске ефикасности. У њему је изложен планирани начин остваривања и вредност планираног циља уштеде енергије за период од једне године.

„По први пут ће се у Плану енергетске ефикасности за 2021. годину наћи, поред прегледа мера и активности које ће обезбедити ефикасно коришћење енергије, укључујући и планове енергетске санације, и одржавање јавних објеката у надлежности локалне самоуправе, енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, планове коришћења обновљивих извора енергије, као и свих других мера које се планирају у циљу ефикасног коришћења енергије“ , истакао је на седници председник Енергетског одобра Горан Цветановић.

„Како је Министарство рударства и енергетике расписало Јавни позив за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе, град Лесковац неће пропустити прилику да конкурише на овом Јавном позиву“, закључено је на седници.