Три возила марке CITROEN C3 Picaso за „Водовод“

У Јабланичком округу 4 особе заражене короном
17.05.2021.
Више од 2 800 слободних радних места широм Србије
17.05.2021.
У Јабланичком округу 4 особе заражене короном
17.05.2021.
Више од 2 800 слободних радних места широм Србије
17.05.2021.

ЈКП „Водовод“ је набавком три теретна аутомобила обновило свој возни парк. Циљ ове набавке јесте јачање Службе изградње, дистрибуције и и одржавање мреже, Службе сербисирања водомера у мрежи као и Службе канализације, како би се обезбедио несметан процес рада. За набавку три половна возила марке Citroen c3 Picaso, са два седишта и товарним простором, издвојено је два милиона и 148 хиљада динара.

„ЈКП Водовод је себи поставило јасан циљ – да потрошачима пружи високо квалитетне комуналне услуге бржим решавањем проблема на терену. Један од услова за ефикасно отклањање кварова у самом граду, али и у разуђеним насељима на територији града је унапређење и обнова постојећег возног парка. Набављена су три половна аутомобила, а до краја године се планира набавка још два возила сличних карактеристика. Циљ опремања и осавремењивања возног парка Водовода, ЈКП 'Комуналац' и ЈКП 'Грделица' је што квалитетније пружање комуналних услуга нашим суграђанима“, рекла је заменица градоначелника Ана Јанковић Стојановић.

Заменица градоначелника је истакла да је возни парк сва три јавно комунална предузећа у Лесковцу,који је био стар више деценија, обновљен улагањем од 206,5 милиона динара и најавила конференцију поводом набавке машина ЈКП 'Грделица' и компаније ПВВ који су возни парк обновили утоваривачем вредним 3,6 милиона динара, односно бозилом за сакупљањем смећа вредним 140 хиљада евра.

„Желимо да Лесковац буде чист град, град без проблема са водоснабдевањем, а наши суграђани задовољни услугама које им предузећа пружају“, закључила је Јанковић Стојановић.

„Дужина водовнодне мреже је 420 килиметара, а канализационе 170 километара. У претходним обраћањима медијима јасно смо истицали да је водоводна мрежа стара преко 30 година и да постепено, захваљујући злагању градоначелника Горана Цветановића и читавог тима, повећавамо финансијска средства намењена обнављању водоводне мреже. Поред основне делатности Водовод врши сервисирање и баждарење водомера којих има 26 хиљада, врши се и анализа сирове питке воду у фабрици за прераду воде у Горини, анализу отпадних вода које се испуштају у Ветерницу, што значи да имамо широку лепезу услуга коју пружамо и то је један од разлога што смо побољшали возни парк“, рекао је Станиша Ристић, дирекор ЈКП „Водовод“.