Пријем за младе атлетичаре и пливаче

Јабланички округ: од 276 тестираних 33 резултата је са позитивним налазом
13.05.2021.
Китановић презадовољан постигнутим успесима својих пливача
13.05.2021.
Јабланички округ: од 276 тестираних 33 резултата је са позитивним налазом
13.05.2021.
Китановић презадовољан постигнутим успесима својих пливача
13.05.2021.

У Свечаној сали града Лесковца данас је организован пријем за чланове атлетског клуба „Дубочица“ и пливачких клубова „Лесковац“ и „Дубочица“.

„Лесковац је расадник младих, талентованих и врхунских спортиста, који широм земље, региону и у свет шаљу најпозитивнију слику о нашем граду. Велико је задовољство што смо данас угостили нашу успешну атлетичарку Тању Антић, која је на републичком такмичењу у Ћуприји освојила сребрну медаљу у јуниорској категорији, њеног тренера Љубомира Раковића носиоца титуле најбољег тренера у Лесковцу, као наше успешне пливаче из пливачког клуба 'Лесковац', који су на међународном такмичењу 'Младост Розендфилд' одржаном у Зрењанину освојили укупно 15 медаља Честитке упућујемо и Марији Паповић, нашој успешној атлетичарки, која је у Ћуприји освојила сребру медаљу у категорији сениорки. Данас су са нама и пливачи клуба 'Дубочица', који већ сутра путују у Будимпешту на Европско првенство са репрезентацијом и то је разлог што тренутно нису са нама. Њихов члан Нина Станисављевић, направила је вансеријски успех када је испунила Бе олимпијску норму“, рекла је заменица градоначелника Ана Јанковић Стојановић.

Такође, она је истакла да ови млади и успешни људи поседују огроман потенцијал, спортски дух и таленат, који је препознат, правилно усмерен и вредан је сваког поштовања и дивљења.

„Наши спортисти пружају добар узор и позитиван модел понашања, они су најбољи промотери здравог спортског духа. Из тог разлога, наставићемо да пружамо подршку свим младим људима и нашој деци, која нижу резултате на свим светских такмичењима. Град Лесковац из буџета издваја 95 милиона динара за подршку локалним спортским организацијама, удружењима и савезима“, закључила је заменица градоначелника.

Тања Антић рекла је како наредног четвртка наступа на атлетском Међународном турниру у Чешкој и нада се да ће остварити што боље резултате.

Ива Петковић, добитница „Октобарске награде“ и чланица клуба „Лесковац“ рекла је како девет година тренира пливање и да је 3 пута пролашавана спортском надом града Лесковца.

Виктор Димитријевић из пливачког клуба „Дубочица“ истакао је да је помог града Лесковца изузено значајна за све спортисте. Он је обећао и да ће резултати лесковачких спортиста бити још бољи.