Завод за јавно здравље у Лесковцу добио фрижидер за чување „Фајзер“ вакцине

Јабланички округ: од 346 тестираних 28 је са позитивним налазом
11.05.2021.
Побољшање епидемиолошке ситуације у Лесковцу
12.05.2021.

Завод за јавно здравље у Лесковцу добио је фрижидер за чување „Фајзер“ вакцине. Замрзивач је донирала Влада Републике Србије, а његова вредност је 15 000 евра.

„Од почетка пандемије, односно од формирања ковид болнице, председник Вучић и Влада Републике Србије упутили су у Лесковац заштитну опрему, дезинфекциона средства и медицинску апаратура. Од тога 3 клиничка, 6 мобилних респиратора, 2 рендген апарата, гасни аналајер и десет монитора за праћење виталних функција. Ова донација је веома значајна, вакцина ће се чувати на -60 до -80 степени“, рекла је заменица градоначелника Ана Јанковић Стојановић.

Заменица градоначелника Јанковић Стојановић нагласила је да ће се вакцина акекватно чувати и тиме ће на прописан и правилан начин стићи до свих вакцинационих пунктова. Од велике је важности да цео процес тече несметано и да вакцине стигну до предвиђених места за вакцинацију.

„Мало која земља има на располагању 4 вакцине, град Лесковац је све своје ресурсе уложио како би свим суграђанима вакцине биле доступне и зто поново инсистирамо и указујемо на значај имунизације. Неопходно је да се што већи проценат одраслог становништва вакцинише како би се стекао колективни имунитет и завршила пандемија“, закључила је заменица градоначелника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос