Положени венци у Спомен-парку

У Јабланичком округу 30 позитивних на ковид
09.05.2021.
Лесковачке одбојкашице се пласирале у прву Б лигу
09.05.2021.
У Јабланичком округу 30 позитивних на ковид
09.05.2021.
Лесковачке одбојкашице се пласирале у прву Б лигу
09.05.2021.

Поводом обележавања Дана победе над фашизмом, у лесковачком Спомен-парку данас су положени венци. Овај дан је од изузетне важности и означава капитулацију Немачке и победу савезничких снага над фашизмом.

Други светски рат је почео нападом Немачке на Пољску 1939. године, а завршен је капитулацијом Јапана 1945. године.

У част Дана победе над фашизмом делегације града Лесковца, Министарства одбране и СУБНОР-а положиле су венце на споменик „Богиње“.

„Данас признање одајемо онима који су платили животом слом окрутног и нечовечног непријатеља, онима који су своје животе положили да бисмо ми данас живели мирно и безбедно. За шест година трајања рата изгубљени су милиони живота, а многи градови, укључујући и Лесковац, претрпели су огромну штету. Из угла 21. века овај празник је јединствен. Тог дана читав свет је на једној страни, на страни победника. Славећи победу над фашизмом негујемо културу, а историја нам указује да су мир, слобода и просперитет света најузвишенији идеали сваког демократски уређеног друштва. Слава великим српским јунацима и нека се овакав сукоб више никад не понови“, рекла је Ана Јанковић Стојановић, заменица градоначелника.