За улично осветљење у улици Раде Жунића издвојено 11,78 милиона динара

Јабланички округ: 34 особе позитивне на корону
08.05.2021.
Активисти Гро СНС Лесковац обележили Светски дан Црвеног крста
08.05.2021.
Јабланички округ: 34 особе позитивне на корону
08.05.2021.
Активисти Гро СНС Лесковац обележили Светски дан Црвеног крста
08.05.2021.

У улици Раде Жунића отпочели су радови на изградњи уличног осветљења који вреде 11,78 милиона динара. Извођач радова је фирма „Лукс“, а сва потребна средства обезбедио је град Лесковац.

„Поред реконструкције и изградње коловоза, водовдне мреже, топловода и санације тротоарских површина, на територији нашег града уређујемо и постављамо нову ЛЕД расвету. Широм града мењамо старе и нефикасне сијалице, новим и савременим ЛЕД сијалицама“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Он је истакао да је укупно у Лесковцу замењено око 13 000 светиљки, а да је решење о грађевинској дозволи издало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„ЛЕД осветљењем остварују се огромне уштеде у потрошњи електричне енергије, а са друге стране град изгледа много лепше и модерније, док ће се и безбедност свих учесника у саобраћају подићи на много виши ниво, што је и наш заједнички циљ.“, закључио је градоначелник.

Након постављања уличних осветљења, створиће се услови да ЈП „Путеви Србије“ изграде тротоаре и рехабилитују коловоз у овој улици, која се поклапа са трасом државног пута.

„Из овог уговора планирана је демонтажа постојећих стубова, затим испорука и уградња нових металних стубова, уградња ЛЕД светиљки – 63 комада, такође, биће урађено и напајање, односно полагање нових каблова у дужини од 1600 метара“, рекао је Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“.

Рок за завршетак радова је 60 дана.