Нови мурали на „Градској аутобуској станици“

Цветановићу уручено национално признање „Капетан Миша Анастасијевић“
07.05.2021.
Јабланички округ: 34 особе позитивне на корону
08.05.2021.
Цветановићу уручено национално признање „Капетан Миша Анастасијевић“
07.05.2021.
Јабланички округ: 34 особе позитивне на корону
08.05.2021.

„Градска аутобуска станица“ од данас је оплемењена новим муралима. Ученици Школе за текстили дизајн марљиво, вредно и предано раде, а њихов резултат, који се налази на зиду ограде, привући ће нас да застанемо и погледамо.

„Радови су почели 2 недеље пре Ускрса, и сада након празника, тачније од среде, наставили смо где смо стали. Осликавање мурала раде ученици наше школе са смера ликовни техничар и техничар дизајна текстила друге и треће године уз помоћ својих професора са стручних предмета“, рекао је директор Школе за текстил и дизајн Бојан Стевановић.

Он је истакао да ово није први пут да се ученици ове школе одазивају оваквом позиву и да на овај начин сарађују са јавним установама.

„Поред сарадње са 'Градском аутобуском станицом', наша школа срађује и са другим установама града Лесковца, као што је ЛКЦ, Народна библиотека, Општа болница, Центар за стручно усавршавање и др. Свуда где нас позову ми се радо одазовемо и са својим талентованим ученицима и професорима оплемењујемо простор и на неки начин дајемо лепшу слику нашем граду“, закључио је Стевановић.

Мурали који су овде насликани представљају симбол града Лесковца, и свако ко пролази поред аутобуске станице моћи ће да ужива у њима.

„На муралима су приказане знаменитости Лесковца, односно сви они објекти који дају обележје овом граду. Пошто је ово улаз у сам град и прва слика коју људи угледају кад дођу, идеја директора аутобуске станице је била да уз подршку локалне самоуправе, овај простор добије нову слику и буде оплемењен и улепшан. Пре неколико година, тачније 2016. године, рађене су личности града Лесковца, које су се афирмисале у својим областима“, истакао је Стевановић.

Школа за текстил и дизајн организује сличне акције сваке године пред пријемни испит. Ове године, нажалост, због актуелне епидемиолошке ситуације, изложба у затвореном простору неће бити реализована.

„Следеће недеље, односно 14, 15. и 16. маја организје се пријемни испит за уметнички одсек, па смо овом приликом хтели да позовемо младе осмаке, који су заинтересовани као наши ученици, да дођу и додају 'Свету мало боје', што је и наш слоган за предстојећи упис“, рекао је директор Школе за текстил и дизајн.