Цветановићу уручено национално признање „Капетан Миша Анастасијевић“

„Авантура парк“ отворен сваког дана
07.05.2021.
Нови мурали на „Градској аутобуској станици“
07.05.2021.

Градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу поново је припало признање Капетан Миша Анастасијевић. Овога пута, одлуком стручног жирија, признање је додељено у категорији за ванредан допринос развоју и просперитету Србије.

Ово значајно друштвено признање чува успомену на дунавског капетана Мишу Анастасијевића и додељује се у оквиру пројекта Пут ка врху кога под покровитељством Привредне коморе Србије реализују Медиа Инвент и Универзитети у Београду и Новом Саду. Градоначелник је данас присуствовао свечаној додели признања у Археолошком парку Виминацијум. Добродошлицу скупу је пожелео Миомир Кораћ директор Арехеолошког института у Београду и руководилац Виминацијума и нагласио да додела друштвеног признања као што је признање Капетан Миша Анастасијевић значи да је добитник својим делањем задужио друштво.

Члан жирија и добитник Сретењског ордена другог реда, песник Перо Зубац је говорио о капетану Миши Анастасијевићу познатом српском трговцу, предузетнику, добротвору и задужбинару и прочитао песму Најбољи моји другови стоје на другој обали посветивши је преминулима од коронавируса.

Скупу се обратио и Милош Ненезић председник Уније послодаваца Србије и председник Скупштине Привредне коморе Србије, свим добитницама честитао на признањима и пожелео да наставе успешним радом са што мање препрека. Ненезић је градоначелнику Лесковца уручио признање.

Доделу је пратио музички програм у извођењу гудачког квинтета "Strings Attached" и гитаристе Немање Богуновића.

Градоначелник Цветановић је након доделе рекао:

„Као појединац, друштво или град, увек имате неке тренутке који остану забележени и у дугом сећању. За Лесковац то је био период између два светска рата када је био привредни, економски, занатски и банкарски центар Србије, Српски Манчестер. Са сетом се сећамо тог дивног периода, са жељом да мењамо садашњост да би наша деца имала бољу будућност. Једини смо у Србији којима је по четврти пут и то са процентом испуњености од 96,33% припао БФЦ сертификат. Чак шест елемената је имало проценат испуњености од 100%. Зато се велики број компанија интересује за наш град, зато смо успели да око 10 хиљада радних места отворимо у неколико претходних година и поносни смо што имамо добар тим који енергично, вредно и константно ради на том пољу. Ово признање је велика част, али и велика обавеза. Морамо бити још одговорнији и марљивији, и сигуран сам да ћемо са оснаженом младом екипом наставити да унапређујемо пословно окружење у нашем прелепом граду.“

Градоначелник је данас нагласио, да иако је награда на његово име, он сматра да је намењена свима и припада читавом граду јер без тима, без подршке грађана, привредника и удружених снага свих не би било резултата.

Признања су ове године припала бројним истакнутим личностима и компанијама које својим радом доприносе напретку Републике Србије. Поред градоначелника Лесковца овогодишњи лауреати су:

1. Његова Светост Патријарх Српски Господин Порфирије,
2. Њ.Е. госпођа Чен Бо, Амбасадорка НР Кине у Републици Србији,
3. Проф. др Даница Грујичић, начелница Центра за неуроонкологију Неурохируршке клинике КЦС и члан Кризног штаба Србије у борби против пандемије Ковид-19,
4. Проф. др Горан Стевановић, начелник Клинике за инфективне и тропске болети КЦС,
и члан Кризног штаба Србије у борби против пандемије Ковид-19
5. Проф. др Ана Шијачки, заменик директора Центра за научно-истраживачки рад КЦ Србије,
6. Др Бранка Красавац, директор Дома здравља “Др Миленко Марин” Лозница,
7. Др Јоргованка Табаковић, гувернерка Народне банке Србије,
8. Проф. др Звонко Гобељић, “Гобем” из Београда,
9. Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе Војводине,
10. Институт “Влатаком “Београд, директор др Владимир Цизељ,
11. Компанија “Promaschinen” Београд, власник др Мирко Бућан,
12. Предраг Петричевић, власник и директор “СМБ Градње” Суботица,
13. Проф.др Братислав -Бата Миловановић,редовни професор Универзитета у Нишу и Универзитета Сингидунум,научни радник и привредник,
14. Звонко Туфегџић, директор ПКС - Регионалне привредне коморе Рашког и Моравичког округа,
15. Др Рудолф Хензел, доктор педагогије и дипломирани психолог,
16. Др Војин Митровић, министар комуникација и промета у Вијећу министара БиХ,
17. Миша Живић, суоснивач компаније “LEANPAY” из Београда,
18. Предраг Гага Антонијевић, режисер филма “Дара из Јасеновца”,
19. Братислав Ћирковић, председник Ловачког савеза Србије,
20. Санда Савић, директорка корпоративних послова и комуникација "Хемофарма”, члана ШТАДА Групе,
21. Драгослав Гогић, новинар-уредник РТС-Дописништво у Крушевцу.

У име свих добитника обратила се проф. др Драгана Перић председник научног већа Института Влатаком и рекла да свој рад усмеравају ка инспирацији младих, истицању правих вредности и помоћи младима да нађу своје место у друштву.

Подсетимо. Лесковац је добитник признања „Златни кључ“ као локална самоуправа која иза себе има одличне резултате у економској, привредној и културној промоцији свог града, повеље „Дунавски капетан“ у категорији „Паметни градови“, и 2019. године награде „Дунавски капетан“, у категорији Најпрепознатљивија гастро манифестација региона, за организацију лесковачке „Роштиљијаде“.
Такође, Лесковац је добитник престижног признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за најуспешнију локалну самоуправу у региону, реч је о признању које се традиционално додељује за промоцију привредног стваралаштва и предузетништва.

Градоначелнику Лесковца је прошле године припало признање „Капетан Миша Анастасијевић“ као председнику Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа за изградњу и унапређење просперитета у региону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *