После 13 година у Лесковац стигао воз „Роштиљко“

Продајна изложба радова поводом Ускрса у дневном боравку „Дуга“
29.04.2021.
Данас је Велики петак
30.04.2021.
Продајна изложба радова поводом Ускрса у дневном боравку „Дуга“
29.04.2021.
Данас је Велики петак
30.04.2021.

Након 13 година у Лесковац је стигао воз „Роштиљко“, који изгледа модерно и савремено. У питању је најсавременије возило, које је урађено у скаду са европски стандардима и свим потребним атестима.

„Ово је аутентична туристичка атракција која се везује за највећи гастономски фестивал по којем је Лесковац познат, а то је 'Роштиљијада'. Ми ћемо се потудити да се 'Роштиљко' током целе године буде на располагању најмађима, туристима и свим заинтересованима за време летњег периода, а посебно током трајања лесковачких фестивала и туристичких манифестација. Набавка воза је спроведена преко пројекта 'Магија синергије', који је припремио Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, Туристичка организација Лесковац и општина Елин Пелин у Бугарској. Средства у износу од 196 134,17 евра су обезбеђена из ИПА фондова прекограничне сарадње Србија-Бугарска и поред туристичког воза који вреди 52 000 евра, искоришћена су за набавку 20 модерних штандова, али и иза организацију 'Дана шопова' у Елин Пелину и 'Дани мућкалице' у Лесковцу, који нас очекује током летњих месеци“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Драгана Белензада, директорка Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, истакла је да је пројекат „Магија синергије“ фокусиран на развој туризма.

Директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић рекао је да ће воз који је пристигао служити још више Лесковчанима, како за наше манифестације, тако и манифестације других институција у граду.