За Булевар Николе Пашића издвојено 268,7 милиона динара

Још 57 тестова је са позитивним налазом
29.04.2021.
Продајна изложба радова поводом Ускрса у дневном боравку „Дуга“
29.04.2021.
Још 57 тестова је са позитивним налазом
29.04.2021.
Продајна изложба радова поводом Ускрса у дневном боравку „Дуга“
29.04.2021.

За једну од најпрометнијих саобраћајница у Лесковцу – Булевар Николе Пашића издвојено је 268,7 милиона динара. Иза ове инвестиције стоје „Путеви Србије“, а пут ће бити дуг 938,5 метара и имаће четири коловозне траке, бициклистичку стазу и тротоар са обе стране.

„Булевар Николе Пашића налази се у централном градском подручју и припада групи градских магистрала. Простире се од раскрснице са улицом Јужноморавских бригада и Нишке улице, преко моста на реци Ветерници па све до раскрснице са улицом 28. марта. Одвијање саобраћаја је у великој мери отежано, с обзиром на недовољан габарит саобраћајнице, неуређене тротоаре и недостатак бициклистичких стаза, иако је бициклистички саобраћај веома изражен. Велика је заступљеност и аутомобила, камионаи аутобуса, нарочито у периоду промене смена фабрика које се налазе у Текстилној улици. Циљ нам је да саобраћајницу проширимо, да уместо две имамо четири коловозне траке, бициклистичке стазе и тротоаре са обе стране пута. Битно нам је да преусмеримо транзитни саобраћај из центра града и да саобраћај према Бојнику, Лебану и Медвеђи преусмеримо преко Булевара Николе Пашића. У сараењи са Републиком у експропријацију и рушење постојећих објеката на траси Булевара, изградњу надвожњака преко пруге, моста преко Ветернице, кружне раскрснице, саобраћајнице одкружне раскрснице до Четврте улице и саобраћајнице до Девете улице уложено је 368,5 милиона, а од тога из градске касе 185 милиона“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Лесковац у изградњу северне обилазнице, којој припада и Булевар Николе Пашића, стално улаже новчана средства.

„Поред поменуте четири траке, бициклистичких стаза и тротоара гради се и раскрсница са кружним током на укрштању Булевара Николе Пашића и улице Димитрија Туцовића. Сви радови се изводе по пројекту који су финансирали град и тадашња дирекција за 'Урбанизам и изградњу'. Кад се све заврши, очекује нас садња високих лишћара.Према почетку припремних радова очекујем да се заврше у предвиђеном року од 150 дана“, истакао је директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић.

„Предузеће 'Путеви Србије' ћенаставити да финансирају и подржавају све пројекте од значаја за Лесковац и читав Јабланички округ. Реконструкција Булевара је сложен пројекат у којем се око 90 милиона усмерава на инфраструктурне инсталације попут канализације, електро мреже, осветљења“, закључио је Мирко Цветковић, представник ЈП „Путеви Србије“.

На Булевару ће бити одрађени и радови на телекомуникационим инсталацијама, радови на електроенергетској мрежи и уличном осветљењу са уградњом ЛЕД светиљки, као и радови на реконструкцији и изградњи нове водоводне мреже и постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне канализације.