Градоначелник Лесковца Горан Цветановић трећи пут именован за председника Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа

Код 7 ученика потврђена корона
27.04.2021.
Радови улице у селу Номаница полако се приводе крају
27.04.2021.
Код 7 ученика потврђена корона
27.04.2021.
Радови улице у селу Номаница полако се приводе крају
27.04.2021.

На данашњој седници Скупштине Центра за Јабланичког и Пчињског округа градоначелник Лесковца Горан Цветановић по трећи пут је именован за функцију председника Скупштине ове институције, на предлог председника општине Владичин Хан, Горана Младеновића.

„У наредномпериоду Центар за развој ће радити на реализацији прекограничне сарадње. Очекујемо завршетак пројекта „Магија синергије“. Циљ пројекта је заједничко деловање на развој туризма и то на пољу повезивања фестивала,израде заједничких политика развоја туризма и нових туристичких производа. Очекује се и почетак реализације пројекта 'Повезивање бисера'. Пројекат се фокусира на популаризацији културних и природних ресурса за заједнички развој одрживих туристичких производа и дестинација. у овом пројекту су укључене све општине и оба града Јабланичког и Пчињског округа, остали партнери су општина Крива Паланка из Северне Македоније и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа. Општи циљ пројекта је подстицање могућности за побољшавање квалитета и видљивости регионалних прекограничних туристичких понуда капитализацијом и бољим коришћењем природног, културног и историјског наслеђа“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.
Након именовања председника Скупштине Центра за Јабланички и Пчињски округ, изабран је и потпредседник Скупштине ове институције, а то је градоначелник Врања Слободан Миленковић.