За Лесковац су стално заинтересовани нови инвеститори

Међународни митинг „Све пролази звезда траје“
25.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
26.04.2021.
Међународни митинг „Све пролази звезда траје“
25.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
26.04.2021.

На данашњој седници Градског већа градоначелник Лесковаца Горан Цветановић је рекао да је наш циљ подстицај привредног развоја града.

„Врата нашег града су отворена за све оне који желе да инвестирају у град Лесковац. Повољно пословно окружење је показало да смо први добили сертификат, по 4. пут ВFC у једном фантастичном проценту од 96,33 и да смо у Републици Србији први који испуњавају те услове“, рекао је градоначелник Цветановић.

Он је истакао да је јавност упозната са чињеницом да су за наш град константно заинтересовани нови инвеститори.

„За наш град су нови инвеститори константно заинтересовани. Само последњих месец дана смо показали да фабрика „Младост“ имаинвестицију од 30 милиона евра, где већ ради 200 радника, а биће још 50. Ја се надам да ћемо у току маја месеца потписати уговор са јш једном турском компанијом,кора ће поред 'Аптива' и 'Статовца' бити трећа фирма у Зеленој зони“, објаснио је Цветановић.

Оно што је најбитније за Лесковац јесте да се убрзаним темпом развија и да се овде отварају нова радна места, напоменуо је градоначелник.

„Битно да наши суграђани имају посао у нашем граду, да овде граде свој живот. Али, такође, желимо да привредницима, који овде инвестирају, понудимо још једну олакшицу, а то је да их ослободимо доприноса за уређење грађевинског земљишта. Нећемо условљавати инвеститоре којом ће делатношћу да се баве и који ће број радника бити запошњен. Битно је да број запошењних и капитал расту“, закључио је градоначелник Горан Цветановић.