Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца

Реконструкција пута од Биљанице према Орашцу
22.04.2021.
Светски дан књиге и ауторских права у Народној библиотеци „Радоје Домановић“
22.04.2021.
Реконструкција пута од Биљанице према Орашцу
22.04.2021.
Светски дан књиге и ауторских права у Народној библиотеци „Радоје Домановић“
22.04.2021.

Данас је одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца.

У Општој болници у Лесковцу тренутно је смештено 163 пацијента, било 17 пријема и 25 отпуста, ниједно лице није упућено у Клинички центар Ниш или Крушевац, а нажалост, троје лица је преминуло. На кисеонику је 126 лица, а на респиратору 7 лица.

„С обзиром на то да се следеће недеље обележава један од највећих православних празника Васкрс, као и Међународни празник рада, најважнија порука коју на данашњој седници желим да упутим свим нашим суграђанима је да се придржавају свих прописаних епидемијских мера како би се епидемијска сигуација не би погоршала“, рекао је градоначелник Лесковца и командант Градског штаба за ванредне ситуације Горан Цветановић.

Такође, градоначелник је поручио да смо донекле навикли да живимо са вируом.

„Иако је до данас прву дозу вакцине примио 25,69% пунолетног становништва града Лесковца, а од тога ревакцинисано 20,34% позивамо грађане да се у што већем броју одазову вакцинацији, како би бже дошло до колективног имунитета. Поред редовне ревакцинације са заказивањем, врши се вакцинација без заказивања 'Астра-Зенеком', и 'Фајзер' вакцином. Очекује се и 'Спутњик' вакцина, а ускоро и веће количине 'Синофарм' вакцине за незаказана лица“, истакао је др Иван Соколовић, специјалиста епидемиологије.