Реконструкција пута од Биљанице према Орашцу

Министар Ружић посетио Гимназију у Лесковцу
21.04.2021.
Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца
22.04.2021.
Министар Ружић посетио Гимназију у Лесковцу
21.04.2021.
Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца
22.04.2021.

„Град Лесковац издваја значајна средства како би наши путеви били уређени, модерни и адекватни за одвијање саобраћаја“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић данас у Биљаници.

Пут који се реконструише је од моста у Манојловцу до Горње Слатине и дуг је 2,1 км. Средства за реализацију радова обезбедило је ЈП „Путеви Србије“ у износу од 15,6 милион динара, а радове изводи „Трејс Сбрија“ АД Ниш.

„Урађени су сви прилази граду од Врестовца до улаза у Лесковац вредна 65 милиона, уређен је пут Лесковац-Власотинце 283,3 милиона, прилаз из правца Бојника, деоница према Петровцу вредна 25 милиона динара. Утоку су и припремни радови на реконструкцији Булевара Николе Пашића у вредности од 268 милиона динара“, истакао је градоначелник.

Такође, градоначелник је споменуо и да су санирани радови на путном правцу Јајина-Бунушки Чифлук, док се тренутно ради на уређењу центра града и градских улица.

„Данас се ради асфалтирање у два слоја, а поред тога урадиће и ређење банкина уградњом дробљеног каменог агрегата, решиће риголе и комплетно одводњавање. Што се тиче редовног одржавања градских саобраћајница илокалних путева на територији града Лесковца, данас се ради крпљење ударних рупа у улици Ђорђа Стаменковића и Ђуре Салаја. Завршени су радови у Његошевој улици и у улици Јужноморавских бригада и радиће се свакодневно, уколико временски услови то дозволе“, рекао је Новица Николић директор ЈП „Урбанизам и изградња“.