Након годину дана прва позоришна премијера у Лесковцу

„Србијагас“ реализује пројекат гасификације у Лесковцу
16.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
16.04.2021.
„Србијагас“ реализује пројекат гасификације у Лесковцу
16.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
16.04.2021.

Вечерас и сутра у Народном позоришту у Лесковцу биће одржана премијера представе „Сећање воде“ Шиле Стивенсон, а у режији Оље Ђорђевић са почетком у 19 часова.

Како је рекао директор позоришта Драган Марјановић карте за вечерашњу представу су распродате, док за суботу увече још увек има слободних места.

Поред премијере, постоји још један разлог посете Народном позоришту, а то је реновиран и измењен хол који сада изгледа доста савременије и модерније.

„Ми смо се потрудили да направимо амбијент који је пријатан гледаоцима, односно нашој драгој публици. Кроз лица која се налазе на зиду, осврнули смо се на даљу и ближу прошлост, направили благи времеплов и на тај начин одали пошту тим људима, који су уткали у ову зграду и у све те представе, зној, сузе, радост и игру. На тај начин ми њима одајемо поштовање, не би ли и ми од нових генерација које долазе добили, такође, поштовање“, рекао је директор Народног позоришта у Лесковцу Драган Марјановић.

„Лесковац је град добрих људи, домаћина, богате историје, позитивног духа и доброг укуса и мириса. Лесковац је град културе и на ту чињеницу смо јако поносни. У културу улажемо много. Лесковац је један од ретких градова који издваја 9,1% буџета за ову значајну област. Поред реконструкције хола у износу од 600 000 динара, вечерас ће на сцени позоришта бити изведена представа 'Сећање воде'. Сигурни смо да их публика са нестрпљењем ишчекује јер су глумци ове институције у свој град донели девет награда са фестивала 'Јоаким Вујић'. Успели су да превазиђу успех из 2014. године када се фестивал одржао у нашем граду, тако да ће Лесковац у последњој недељи септембра, поново бити домаћин овог догађаја. Захваљујући реконструкцији ове зграде, извршеној 2014. године са око 64 милиона динара и реконструкцији хола, можемо свим учесницима на предстојећем фестивалу пружити добре услове за рад и срећни смо због чињенице да ћемо тада бити центар позоришне уметности Србије“, рекла је заменица градоначелника Ана Јанковић Стојановић.

Квалитет представа у лесковачком позоришту од сада ће бити још већи јер је набављен пулт преко којег ће особа која руководи представом комуницирати са техничким и глумачким екипама. Набавка овео преме коштала је 400 000 динара.