Дигитална и модерна оперема стигла у Лесковачки културни центар
14.04.2021.
Двоцифрени број новооболелих од короне
14.04.2021.
Дигитална и модерна оперема стигла у Лесковачки културни центар
14.04.2021.
Двоцифрени број новооболелих од короне
14.04.2021.

Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са Канцеларијом за ИТ, НАЛЕД-ом и Европском банком за обнову и развој, омогућава грађанима регистрацију на Порталу е-Управа, како би постали е-грађани.

Портал е-Управа euprava.gov.rs представља јединствено електронско место преко којег се може приступити најважнијим информацијама и електронским услугама за грађане и привреду.

Е-грађани су сви корисници електронских услуга на Порталу, који штеде ресурсе и на једноставан и брз начин – дигиталнимпутем – долае до свих потребних информација и услуга.

Одељење за пружање услуга грађанима, за ову намену, определило је посебан шалтер пројектом „Покрени своју е-Услугу“, како би свим грађанима омогућили приступ рачунару и интернету, за бољи приказ и коришћење Портала е-Управе.

„Како бисте постали е-грађанин, потребна је регистрација на шалтеру у Градском услужном центру, где ће овлашћени службеник доделити параметре за двофакторску аутентикацију, што подразумева средњи ниво поузданости, којим се омогућава приступ 98% услуге е-Управе“, истакла је Кристина Васиљковић, шеф Одељења за пружање услуга грађанима – градски услужни центар.

Грађанин који жели да креира свој налог на Порталу е-Управе уз помоћ двофакторске аутентикације, долазском на шалтер „е-Грађанин“ у Градском услужном центру, са собом мора да има важећи биометријски документ (пасош или личну карту), као и паметан телефон или таблет, где ће уз параметре које добије на шалтеру од овлашћеног службеника, подесити мобилну апликацију Consent ID.