Дигитална и модерна оперема стигла у Лесковачки културни центар

Резултати тестирања на коронавирус
13.04.2021.
Постаните Е-грађанин
14.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
13.04.2021.
Постаните Е-грађанин
14.04.2021.

Лесковачки културни центар препознао је значај дигитализације савременог стваралаштва јер дигитално окружење је постало у данашње време неминовност савременог друштва и савременог човека.

„Лесковачки културни центар сваке године конкурише код Министарства културе. Не смемо заборавити и подршку градоначелника Лесковца Горана Цветановића, без чије подршке култура у Лесковцу не би могла да опстане. Захваљујући тој доброј сарадњи Лесковачки културни центар је данас модерна институција у којој се могу видети ВР наочаре, ЛЕД расвета, ново озвучење, интерактивни дисплеј. Поред озвучења и добре расвете, треба поменути и клавир, који је нашој установи дуго био потребан због бројних манифестација које се одржавају“, рекла је директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић.

Она је истакла да део новца који се добије од неког пројекта, треба бити издвојен за неку нову технику и опрему, јер без добре технике нема доброг и квалитетног програма.

„Дан уочи Међународног дана културе налазимо се у Лесковачком културном центру, својеврсном храму културе нашег малог, а по броју културног садржаја, великог града. Данас имамо прилику да уживамо у изложби слика колонија 'Власина', али и да се упознамо са модерном технологијом која додатно дигитализује и осавремењује рад ове установе. Град Лесковац издвајајући преко 9% укупних средстава буџета за област културе, учинио је ову област централном развојном стратегијом, а успеси свих културних институција у граду то оправдава“, истакла је Андријана Васић помоћница градноначелника Лесковца.

Вирус корона променио је наше навике и наш начин живота из корена. Ова установа културе успела је да се новонасталој ситуацији прилагоди и да своје садржаје учини доступним широком аудиторијуму.

„Традиционална ликовна колонија 'Власина' одржава се скоро пет деценија у организацији Лесковачког културног центра, а под покровитељством локалне самоуправе, а последњих неколико година значајну подршку добија и од Министарства културе. Спада у ред најстаријих у земљи и захваљујући тој дугој традицији Лесковачки културни центар има богат фонд уметничког дела. Пред нама су радови настали на преходном сазиву колоније која окупља реномиране уметнике из земље и региона, различитих генерација и ликовних поетика, која се изражавају различитим медијима, од класичних ликовних теника до фотографије и видео радова“, детаљно је објаснила Ивана Ристић,која је задужена за односе са јавношћу.