Обновљено Дечје одељење у Народној библиотеци „Радоје Домановић“ у Лесковцу

Резултати тестирања на коронавирус
12.04.2021.
Представљен нови број СНС Информатора
13.04.2021.

Библиотека представља културно раскршће и сваким одласком у ову зграду, улази се у ризницу знања где је свака информације јавна, проверена и квалитетна.

Данас је Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу представила обновљено Дечје одељење за које је уложена сума у износу од 1,4 милиона динара.

„Бибилотека у свом фонду поседује велики број популарних наслова, а избор књига никад није био већи. Библиотека пружа бесплатне уписе за најмлађе кориснике што и потврђује акција која се реализује више од пола века под називом 'Добро дошли, прваци', затим за старије преко 65 година, за социјално угрожене, за вишечлане породице, за особе са инвалидитетом и за децу из хранитељских породица“, рекла је директорка библиотеке Весна Илић.

Након 60 година постојања, Дечје одељење је реконструисано и прилагођено потребама малишана. Опремљено је новим полицама, бином, столовима, столицама и савременом технологијом.

„Дечје одељење броји 11 450 чланова од којих је активно 6 172. Поседује књижевни фонд од 18 784 публикација, сада смештених у новим полицама. Библиотекари активно учествују у бројним активностима и реализују више од педесет радионица на годишњем нивоу директно радећи са децом или у садашњим условима, на савременим онлајн платформама“, истакла је директорка библиотеке.

Поред адаптације и санације Дечјег одељења, интензивно се радило и на реновирању огранака. У Печењевцу је замењена столарија, а у Предејану су реновиране полице, столарија, направљен је кутак за најмлађе и постављена нова ЛЕД расвета. У огранку библиотеке у Вучју реновирањем је комплетно промењен простор. Након више деценија просторије су саниране од влаге, окречене, замењена је расвета, електрична инсталација, постављене шине за уметничке изложбе, намештен ламинат и постављена инсталација за интернет прикључке са отвореном интернет мрежом.

„Поносни смо што данас званично отварамо Дечје одељење, које је већ, сигурно, постало право мало дечје царство. У његову реконструкцију уложено је 1,4 милиона динара и то садејством град Лесковца и Министарства културе. Сваки динар је паметно уложен, јер деца сада имају још једно место где ће квалитетно проводити своје време“, рекла је Марија Рајковић, члан Кабинета градоначелника Лесковца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос