Да ли је Лесковчанима недостајао рад кафића?

Резултати тестирања на коронавирус
09.04.2021.
Чишћење споменика у Лесковцу је у току
10.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
09.04.2021.
Чишћење споменика у Лесковцу је у току
10.04.2021.

У понедељак ове недеље, тачније 5. априла, угоститељи су отворили своје баште.

Рад кафића и ресторана на отвореном има строго прописане мере, које морају да се поштују. Потребно је 9 квадратних метара или 50% попуњености капацитета.

Питали смо Лесковчане, да ли су ових дана посетили неки угоститељски објекат? И да ли се поштују мере у кафићима?

„Искрено, као што су сви млади једва чекали да угоститељи крену са радом, тако сам и ја. Наравно, првом приликом отишла сам у одређене објекте у граду, које радо посећујем. Што се мера тиче, оно што сам приметила је да се сви труде да их поштују. Постоји одређени размак између столова, дезинфекција се редовно врши и особље носи маске. Такође, приметила сам и појачану контролу инспекције, која води рачуна да се сви придржавају прописаних мера", рекла је Ксенија, 21 година.

„Нисам био у кафићу, који има башту, али видео сам. Не поштују се мере, не носе се маске. Ако су већ кренули са радом, онда треба поштовати мере или затворити поменуте објекте, док се не стабилизује тренутна ситуација. Моје мишљење је да треба пооштрити мере и повећати казне“, рекао је Душан, 28 година.

„Наравно да сам једва чекао отварање локалних кафића и угоститељских објеката. Ситуација се доста побољшала у последње време, сви се придржавају мера, носе маске и користе дезинфекциона средства, која се налазе на сваком столу“, казао је Лука, 23 године.

„Нисам, и не планирам у скорије време. Нема потребе журити, кад све ово прође онда ћемо сви заједно седети и уживати. Само желим да се што пре смири ситуација. Мере мислим да се не поштују, али морамо да разумемо и угоститеље, није им лако, труде се да зараде и да се изборе са овом кризом“, изјавила је Јована, 29 година.

„Баш сам се ужелео рада угоститељских објеката, такође, једва чекам отварање ноћних клубова. Што се мера тиче сви се придржавају и сви се труде да нам се црни дани не врате“, рекао је Вељко, 18 година.

„Изашла сам са пријатељицом у оближњи кафић, седеле смо за шанком. Нисмо се дуго задржавале, попиле смо кафу и отишле. Мере се делимично поштују. Како сам могла да приметим, не поштује се дистанца“, рекал је Ана, 39 година.

„Нисам, и не планирам. Пре неколико месеци сам имала корону, тако да не желим да се излажем ризику. Сматрам да посећивање кафића у овом тренутну није неопходно“, објаснила је Добрица, 47 година.

Угоститељи који немају баште до даљег неће радити, али ће продавати харану и пића на шалтерима.