Пољопривредна школа добила нову механизацију и лабораторијску опрему

Финансирање пројеката из области социјалне заштите
09.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
09.04.2021.
Финансирање пројеката из области социјалне заштите
09.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
09.04.2021.

Пољопривредна школа у Лесковцу добила је нову механизацију и лабораторијску опрему захваљујући донацији Европске уније у оквиру пројекта „Подршка средњем стручном образовању“.

„Овом приликом желим да честитам директору и свим запосленима који нису седели скрштених руку, већ су били одважни и преузели иницијатриву, написали пројекат и допринели да се осавремени механизација и опрема у школи. С обзиром на то да у свом поседу Пољопривредна школа има 120 хектара земље, обновљена опрема допринеће бољој организацији рада, а адекватно школовање учиниће да ученици након завршене школе имају одличну подлогу за даље усавршавање, односно за оснивање сопствених газдинстава или примену стечених знања ка развоју породичног имања и одржавању традиције“, рекао је градоначелник Горан Цветановић.

Занимања као што су месар и пекар увек су била тражена, а породице тих људи су биле добро обезбеђене и безбрижне.

„Донација школи је велики помак и враћање некадашњим славним данима Пољопривредне школе. Драго ми је што смо упорношћу и константним контактом са Министарством успели да одржимо одељење пољопривредног техничара“, констатовао је градоначелник.

Пољопривредна школа пружа могућност ученицима да одмах након завршетка нађу посао или се одлуче на виши степен образовања.

„Трудићемо се и убудуће да овако радимо да квалитет пружања образовања подижемо на још виши ниво, да што више ученика упишено у нашу школу јер је наша земља пољопривредна земља и пољопривреду морамо што више истицати“, закључио је Далибор Јовановић директор Пољопривредне школе.