Финансирање пројеката из области социјалне заштите

Лесковац добио грађевинску дозволу за изградњу Булевара Николе Пашића.
09.04.2021.
Пољопривредна школа добила нову механизацију и лабораторијску опрему
09.04.2021.
Лесковац добио грађевинску дозволу за изградњу Булевара Николе Пашића.
09.04.2021.
Пољопривредна школа добила нову механизацију и лабораторијску опрему
09.04.2021.

Ове године 27 удружења за 43 пројекта добија суму у износу од 31 милион динара.

„Финансирање и суфинансирање пројеката из области социјалне заштите је један вид помоћи и подршке удружењима која су посвећена овој области. Што се тиче укупног буџета за област социјалне заштите и функционисање Центра за социјални рад, ове године је планирана сума од 214,3 милиона динара“ рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Градоначелник је напоменуо да локална самоуправа града Лесковца предано, марљиво и вредно ради на побољшању економских, социјалних и културних права осетљивих категорија становништва.

„Међу лиценцираним пружаоцима услуга су управо и наша удружења која врло успешно и квалитетно пружају социјалне услуге грађанима из области социјалне заштите. Једно од њих је и Удружење дистрофичара на чијем сам челу, које пружа помоћ у кући за особе са различитим врстама инвалидитета. Захваљујући подршци града, путем овог конкурса, још 10 особа са инвалидитетом из градске и приградских сеоских средина добиће подршку домаћица-неговатељица“, рекла је председница Удружења дистрофичара Гордана Стојановић.

Град Лесковац добитник је похвале Заштитника грађана 3 пута: за допринос развоју свих облика приступачности, за допринос развоју приступачности садржаја у области културе за изложбу Народног музеја намењену слепим и слабовидим особама „Додирни пришлост“, а прошле године и поводом реконструкције зграде Центра за социјални рад, где је издвојено 44 милиона динара, која је поред уређења фасаде и унутрашњости, обухватила постављање рампе и лифта за особе са инвалидитетом. Последња награда је отишла у Школу за основно и средње образовање „11. октобар“ за установу која се највише истиче у Србији на пољу стварања добрих услова за ђивот и школовање деце са сметњама у развоју. Овом приликом додељена је повеља „Професор др Миодраг В. Матић“ коју додељује Друштво дефектолога Србије која представља званично признање граду Лесковцу за посвећеност најосетљивијој категорији нашег друштва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *