Финансирање пројеката из области социјалне заштите

Лесковац добио грађевинску дозволу за изградњу Булевара Николе Пашића.
09.04.2021.
Пољопривредна школа добила нову механизацију и лабораторијску опрему
09.04.2021.
Лесковац добио грађевинску дозволу за изградњу Булевара Николе Пашића.
09.04.2021.
Пољопривредна школа добила нову механизацију и лабораторијску опрему
09.04.2021.

Ове године 27 удружења за 43 пројекта добија суму у износу од 31 милион динара.

„Финансирање и суфинансирање пројеката из области социјалне заштите је један вид помоћи и подршке удружењима која су посвећена овој области. Што се тиче укупног буџета за област социјалне заштите и функционисање Центра за социјални рад, ове године је планирана сума од 214,3 милиона динара“ рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Градоначелник је напоменуо да локална самоуправа града Лесковца предано, марљиво и вредно ради на побољшању економских, социјалних и културних права осетљивих категорија становништва.

„Међу лиценцираним пружаоцима услуга су управо и наша удружења која врло успешно и квалитетно пружају социјалне услуге грађанима из области социјалне заштите. Једно од њих је и Удружење дистрофичара на чијем сам челу, које пружа помоћ у кући за особе са различитим врстама инвалидитета. Захваљујући подршци града, путем овог конкурса, још 10 особа са инвалидитетом из градске и приградских сеоских средина добиће подршку домаћица-неговатељица“, рекла је председница Удружења дистрофичара Гордана Стојановић.

Град Лесковац добитник је похвале Заштитника грађана 3 пута: за допринос развоју свих облика приступачности, за допринос развоју приступачности садржаја у области културе за изложбу Народног музеја намењену слепим и слабовидим особама „Додирни пришлост“, а прошле године и поводом реконструкције зграде Центра за социјални рад, где је издвојено 44 милиона динара, која је поред уређења фасаде и унутрашњости, обухватила постављање рампе и лифта за особе са инвалидитетом. Последња награда је отишла у Школу за основно и средње образовање „11. октобар“ за установу која се највише истиче у Србији на пољу стварања добрих услова за ђивот и школовање деце са сметњама у развоју. Овом приликом додељена је повеља „Професор др Миодраг В. Матић“ коју додељује Друштво дефектолога Србије која представља званично признање граду Лесковцу за посвећеност најосетљивијој категорији нашег друштва.