Вакцина чува здравље и живот

Резултати тестирања на коронавирус
07.04.2021.
Епидемиолошка ситуација у Лесковцу
07.04.2021.

Поводом обележавања Светског дана здравља, град Лесковац је у сарадњи са надлежним здравственим институцијама одлучио да ову прилику искористи и укаже на значај имунизације у борби против вируса Ковид 19.

„Ова кампања се спроводи под слоганом 'Градимо правичнији и здравији свет за све', и управо вакцином, која је помогла у борби против многих болести градимо здравији свет за све нас“, рекла је заменица градоначелника Лесковца Ана Јанковић Стојановић.

Заменица градоначелника је истакла да вакцинација мора бити масовна јер само таква може допринети стварању колективног имунитета.

„Летак који се данас дели има за задатак да отклони сумње код грађана и мотивише их да се вакцинишу“, објаснила је заменица градоначелника Ана Јанковић Стојановић.

У нашем граду је до сада ревакцинисамо 18,6% становништва, а у плану је и вакцинација припадника ромске националне мањине.

Грађани ће без заказивања током ове недеље моћи да се вакцинишу кинеском вакцином „Синофарм“ у хали „Партизан“, а данас и у амбуланти у Богојевцу и Јашуњи. У четвртак , 8. априла, од 10 часова биће организована вакцинација у селу Орашац, у петак, 9. априла од 10 часова у селу Белановце, у суботу, 10. априла у Бобишту, а у недељу, 11. априла у Драшковцу и Доњој Локошници.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић стално истиче значај вакцинације као и поштовање епидемиолошких мера како би заштитили своје здравље и спречили даље ширење вируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос