Представљени експонати у Парку науке

Заборављена од свих
29.03.2021.
Благи пад броја инфицираних вирусом корона
30.03.2021.
Заборављена од свих
29.03.2021.
Благи пад броја инфицираних вирусом корона
30.03.2021.

Данас су у Центру за стручно усавршавање у образовању у оквиру Парка науке постављени научни експонати „Илизија столице“ и „Сунчани сат“, а трећи експонат „Човек систем“ биће постављен за десетак дана.

„Центар за стручно усавршавање у образовању на иницијативу Центра за промоцију науке из Београда уз подршку града Лесковца 2016. године отворио је Научни клуб у оквиру Центра за стручно усавршавање у образовању. Убрзо се родила идеја за отварање Парка науке, који је отворен 2018. године. У Парку науке налазе се 9 експоната, а данас су поствављена још 3 нова. Ови експонати су финансирани од стране Центра за промоцију науке, а подршку града Лесковца имамо од самог основања“, рекла је директорка Центра за стручно усавршавање у образовању Емина Јовановић.

Експонати су урађени од стране Ученичког парламента Техничке школе „Раде Металац“ у Лесковцу. Сва средства Центра за промоцију науке биће усмерена ка репарацији постојећих експоната.

Испред локалне самоуправе обратила се Александра Миловановић.

„У савременом друштву образовање заузима значајан сегмент,како у животу појединца,тако и за целокупно друштво. Улагање у образовање и науку, унапређује све области човековог живота и деловања, а то је управо оно што наша локална самоуправа ради и чему тежи. Године 2018. настала је иницијатива отварања Паркова науке у местима где постоје Научни клубови. Пре 3 године започето је успостављање Парка науке у Лесковцу, који из године у годину постаје све богатији. Парк науке је место на коме ученици и други заинтересовани грађани, кроз научне експонате, који су у њему изложени, могу се упознати са феноменима из области физике, математике, астрономије и других наука,чиме чести апстрактни феномени деци постају разумљивији и ближи“, саопштила је Александра Миловановић.

Директор Ученичке задруге Техничке школе „Раде Металац“ Зоран Нешић, поручио је да имају дугогодишњу сарадњу са Центром за стручно усавршавање у образовању и да је већина експоната проистекла из Ученичке задруге.