Пролећна изложба „Додај свету мало боје“

Десило се – 28. март
28.03.2021.
Хуманост на делу – Народна библиотека „Радоје Домановић“
29.03.2021.
Десило се – 28. март
28.03.2021.
Хуманост на делу – Народна библиотека „Радоје Домановић“
29.03.2021.

Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу у сарадњи са Школом за текстил и дизајн приредила је изложбу под називом „Додај свету мало боје.“

Ова изложба промовише ученике и њихов талетан, а уједно је и промоција саме школе и позив тренутним осмацима да се определе за ову средњу школу. На отварању онлајн изложбе обратила се директорка библиотеке Весна Илић.

„Библиотека већ дуги низ година остварује успешну сарадњу са Школом за текстил и дизајн. Ова школа више пута је излагала ученичке радове у нашој установи, а професори су у више наврата одржавали радионице за младе. Ученици Школе за текстил и дизајн редовни су учесници на нашим конкурсима и више пута су освајали награде“, рекла је директорка библиотеке Весна Илић.

Школа за текстил и дизајн је 1995. године отворила први „уметнички“ образовни профил – Дизајн текстила и ново подручје рада: Култура, уметност и јавно информисање.

„Рад школе, која има традицију од 130 година, одувек је био транспарентан - од самог оснивања, јавности се представља годишњим излобама ученичких радова, традиционалним матурским изложбама и модним ревијама. Ученици школе редовно учествују на културним манифестацијама, општинским, регионалним и републичким такмичењима. О њиховим успесима говоре и бројне награде. Бројне су и изложбе хуманитарног карактера у организацији наше школе, чији су главни пократачи били чланови Ученичког парламента“, рекла је архитекта и професорка стручних предмета на одсеку Дизајн ентеријера Драгана Лазић.

У реализацији ове изложбе учествовали су ученици и професори Школе за текстил и дизајн са подручја рада Култура, уметност и јавно информисање.


Изложбу радова можете погледати до 19. априла на свим порталима Библиотеке као и у Читаоници ове установе.