Резултати тестирања на коронавирус
26.03.2021.
Десило се – 27. март
27.03.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
26.03.2021.
Десило се – 27. март
27.03.2021.

Уколико желите брз и здрав оброк, булгур је идеално јело за Вас. Редовно конзумирање ове житарице, спречиће настанак многих болести, а Ви ћете имати довољно енергије за свакодневне обавезе.

Јела са булгуром можемо наћи у јерменској, турској и индијској кухињи. Наравно и нас Балканце није заобишао. Предност булгура у односу на друге житарице, јесте што не тражи дугу и сложену обраду. Потребна је само вода. Стави се да проври, а онда се температура смањује и тако се кува око 15 минута. Препоручује се да се након кувања остави неколико минута да набубри. Скуван булгур треба да буде растресит. Може се јести у сланој и слаткој варијанти.

Садржи витамине Б групе, калцијум, фосфор, магнезијум, гвожђе и калијум. Природно садржи глутен.

Састојци:

Булгур 400 грама

Црвени пасуљ 400 грама

Кукуруз шећерац 150 грама

Шаргарепа и грашак (Лидл мешавина) 150 грама

Већи чен или 2-3 мања чена белог лука

Першун

Прстохват соли

Маслиново уље