Уколико желите брз и здрав оброк, булгур је идеално јело за Вас. Редовно конзумирање ове житарице, спречиће настанак многих болести, а Ви ћете имати довољно енергије за свакодневне обавезе.
Јела са булгуром можемо наћи у јерменској, турској и индијској кухињи. Наравно и нас Балканце није заобишао. Предност булгура у односу на друге житарице, јесте што не тражи дугу и сложену обраду. Потребна је само вода. Стави се да проври, а онда се температура смањује и тако се кува око 15 минута. Препоручује се да се након кувања остави неколико минута да набубри. Скуван булгур треба да буде растресит. Може се јести у сланој и слаткој варијанти.
Садржи витамине Б групе, калцијум, фосфор, магнезијум, гвожђе и калијум. Природно садржи глутен.
Састојци:
Булгур 400 грама
Црвени пасуљ 400 грама
Кукуруз шећерац 150 грама
Шаргарепа и грашак (Лидл мешавина) 150 грама
Већи чен или 2-3 мања чена белог лука
Першун
Прстохват соли
Маслиново уље