Лесковац је један од најпривлачнијих градова за инвестиције

Повећан број новооболелих од короне
24.03.2021.
Десило се – 24. март
24.03.2021.
Повећан број новооболелих од короне
24.03.2021.
Десило се – 24. март
24.03.2021.

Лесковац је већ 3 пута био носилац сертификата о повољном пословном окружењу, а прошле године први у Србији је прошао кроз процес ресертификације. У том процесу је остварио максималан резултат од 100% у 6 од 10 критеријума.

„Да је град Лесковац успешан на овом пољу говори чињеница да се сваког месеца јави неколико потенцијалних инвеститора. Само данас сам лично у свом Кабинету разговарао са представницима чак 2 стране компаније, које су заинтересоване за улагање у наш град, а раније ове недеље, разговарао сам са директором руског 'Светофора'који ће свој трговински ланац проширити и код нас и то у простору 'Комплекса Апостоловић' на 12 000 метара квадратних“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

BFC SEE је јединствен програм намењен општинама и градовима на подручју југоисточне Европе, који имају одговарајући капацитет и стратешки су опредељени за побољшање пословног окружења и развој локалне економије.

Јелена Живковић, шеф Канцеларије за локални економски развој је рекла да је овај сертификат гаранција за будуће инвеститоре и да на једном месту могу пронаћи све податке о плановима за предстојећа улагања, затим је детаљно објаснила критекријуме који се узимају у обзир приликом процеса ресертификације.