Десило се…
18.03.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
19.03.2021.
Десило се…
18.03.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
19.03.2021.

За годину дана променило се много тога. Неизвесност је постала део наше свакодневице. Из дана у дан су нас обавештавали о епидемиолошкој ситуацији у Србији и у свету.
Мере превенције које смо редовно читали су: перите руке, носите маске, држите дистанцу, избегавајте градски превоз, подижите новац са банкомата, плаћајте картицом, радите од куће, не грлите се, не љубите се, не рукујте се, избегавајте већа окупљања, будите у изолацији.
Међутим, у медијима смо слабо читали о препорукама за здрав живот. Портали су нас слабо подсећали да спавамо око 8 сати, пијемо довољну количину воде, крећемо се, будемо физички активни, читамо квалитетну литературу, једемо што више воћа и поврћа, не нервирамо се и избегавамо стресне ситуације, не пијемо непотребне лекове, не користимо појачиваче укуса, не конзумирамо алкохолна и газирана пића, туширамо се наизменично хладном и топлом водом и на тај начин убрзавамо циркулацију и подижемо имунитет итд.
Ситуација са ковидом-19 је утицала на све нас. Зато се треба окренути ведрим и веселим стварима у животу, како бисмо сачували себе и своје ментално здравље.